Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 2007 yılında imzalanan “Eczanelerde Çalışan Destek Personelin Eğitimi” protokolü çerçevesinde açılan kursun sonunda başarılı olan kursiyerler 2 yıllık ön lisans diploması ayarında sertifikaya sahip olacak.
Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerindeki eczanelerde çalışan ve en az 1 yıllık sigortası bulunan eczacı destek elemanları, diploma için kurs görüyor. 10 dersin yer aldığı kurslarda toplam bin 456 saat boyunca mesleki eğitim dersi alan kursiyerler, 5 ayrı meslek öğretmeninden ders alıyor. Türk Eczacılar Birliği, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen kurslara Nazilli Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleri katılıyor.
Devam eden eğitim programı hakkında bilgiler veren Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Karakaşlı, "Nazilli başta olmak üzere 6 ilçemizi de kapsayan 55 nolu eczane çalışanımızı kapsayan eğitim kursumuz 27 Ekim 2008 tarihinde başladı. Kursumuz, 24 Şubat 2009 tarihinde sona erecek. Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği ortak işbirliği ile açılan toplam bin 456 saatlik kursumuza Nazilli Eczane Teknisyenleri Derneği üyesi 168 eczacı kalfası katılıyor. Kursun amacı; bu yılbaşında eğitime açılan 2 yıllık Eczacılık Teknisyenliği Meslek Yüksek Okulları'na eşdeğerde olacak olan ve en az 1 yıl eczacı kalfası olarak sigortalı çalışmış arkadaşlarımızı bu kurs sonunda sertifika kazandırarak, onlarla eşit seviyeye getirmektir. Nazilli Lisesi Müdürümüz Bahtiyar Türk'ün desteği ile adı geçen lisemizin konferans salonunda akşamları yapılan kursumuzda 5 mesleki öğretmenimiz görev aldı” dedi.