Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye tarafından sürdürülen "Açık Derin Deniz Deşarjı" çalışmalarıyla ilgili olarak basın mensuplarına yerinde bilgiler verdi.
Didim"deki gazetecilerle birlikte "Derin Deniz Deşarjı" çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mümin Kamacı derin deniz deşarjı çalışmalarının 2-3 aylık bir süreçte tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Kamacı yaptığı açıklamada derin deniz deşarjı çalışmalarında kullanılan tüm malzemelerin Belediye tarafından alındığını söylerken “745 metre denize deşarj ediliyor. Kullanılan maddeler özel . Bu mesafede akıntının bulunduğu mesafede, Doğuş Holding ve Didim D-Marin bu işin işçiliğini üstleniyor. Kendilerine belediye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.
Başkan Kamacı, açıklamasında projenin Didim Çevre Koruma Projesi kapsamında yapılan bir proje olduğunu söylerken “Bu proje bizim bu anlamda tamamlanmamış projemizin yüzde 1"lik bir kısmıydı. Bu işin projede fiyatı 2 milyon 270 bin dolardı. Fakat belediye bunu kendi imkânlarıyla, yatırımcı bir firmayla yaptığı için bu belediyemize şu an 500 Bin TL"ye mal oluyor. Yaklaşık 3 Milyon TL gibi bir parayı belediyemize kazandırmış olduk. Amacımız temiz bir çevre, temiz bir Didim. Bu arıtılmış su gerektiğinde tarımda da kullanılabilir. Bizde bu anlamda çalışmalarımız yapıyoruz. Bu anlamda birlikte çalıştığımız arkadaşlara da teşekkür ediyorum.”diye konuştu.