Nazilli"nin köylerinde bulunan ilköğretim okullarına ecza dolabı vermek ve ilkyardım görevlisi eğitmek için ilçe milli eğitim müdürlüğü ile ortak projeye imza atıyorlar. Proje kapsamında yaklaşık 70 köye hitap eden köy okulları ecza dolabı ile ilkyardım konusunda eğitilmiş personele sahip olacağı belirtildi.
Nazilli"nin ilk sağlık derneği olan Nazilli Nabız Sağlıklı Yaşam Derneği, Diş Hekimi Yusuf Ayçiçek başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluşunun ikinci yılında gerçekleştirdiği birçok faaliyetle sağlık alanında eğitime ve vatandaşa destek vermeye devam ediyor. Koruyucu hekimlik uygulamaları ve sağlık taramaları ile özellikle köylerde çalışmalarını yürüten, ağırlıklı olarak doktor üyelerden kurulu dernek, sağlığın her alanında yurt dışı başta olmak üzere Nazilli"de adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak yeni bir proje ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"a giden dernek üyeleri 2008-2009 Eğitim, öğretim yılının ikinci yarısında köy okullarına ve köylülere destek vermek için kolları sıvadı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan"a projelerini anlatan Başkan Dr.Yusuf Ayçiçek, önleyici sağlık hizmetleri açısından okullarda yapılabilecek çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi. Bir sivil toplum örgütü olarak devletin yetişemediği yerlerde destek olmanın gerekliliğini vurgulayan Ayçiçek “Özellikle köylerimize yönelik yapmış olduğumuz destek sağlık hizmetleri çalışmalarımızda dernek olarak her köye yetişemeyeceğimiz düşüncesi ile her köye bir ecza dolabı ve onunla ilgili bir sorumluya ilkyardım konularında ders vermeyi planladık. Tıbbi malzemelerin nasıl kullanıldığını, kazalarda meydana gelen yaralanmalarda, zehirli böcek ısırmaları gibi aciliyeti olan birçok konuda ilk yardımda neler yapılması gerektiğini bu görevli arkadaşlarımıza öğreteceğiz. Dernek olarak kuruluş gayemiz olan bu çalışmalarla çocuklarımızı, köylümüzü hem bilinçlendirmek hem de ilaç desteği vermek istiyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"da bu güzel düşüncelerinden ve geçmişte yapmış oldukları sağlık çalışmalarından dolayı dernek üyelerine çok teşekkür etti. Ercan bir sivil toplum örgütü olarak yanlarında yer almalarından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek “Büyük desteğiniz ve toplum açısından oldukça yararlı projeleriniz nedeniyle sizleri kutluyorum. Devletimiz sizin gibi düşünenler ve çalışanlar sayesinde yetişemediği yerlere ulaşacak, her insanımız hizmet alacaktır. Bakanlığıma bu yıl sunduğumuz proje ile köy okullarımızda bulunan 155 okul öncesi yaştaki çocuğumuz taşımalı eğitimle Nazilli"mizdeki anaokullarında eğitim alacaklar. Bu masraflarda sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılanacaktır. Sizlerin yardımıyla da ilaç ve tıbbi hizmet eksiğimiz tamamlanacaktır. Sağlık gurup başkanlığımızın 2. yarıyılda başlatacağı köylerde sağlık taraması çalışmalarında sizlerle ortak çalışma en büyük arzumuz olacaktır” diye konuştu.