Türkiye'de 'Deprem Dede' olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara yarın akşam oynanacak olan Milli Maçta Çılgın Türklerin Almanya Depremi oluşturacağından ümitli olduğunu ve maçı Türkiye'nin kazanacağına inandığını belirtti.
Türk Kızılay derneği Aydın Şubesi tarafından düzenlenen Toplum Liderleri Teşkilatlandırma Projesi ve Afet Zararlarını Önleme programı kapsamında Aydın'a gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Milli Maç öncesi değerlendirmelerde bulundu. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e ve oyunculara çok güvendiğini belirten Prof. Dr. Işıkara, Türkiye'nin maçı kazanacağını, ancak depremin şiddetini tahmin etmekte zorlandığı gibi maçın skoru hakkında da tahmini söyleyemeyeceğini belirtti.
Işıkara Almanya maçı ile ilgili konuşmasında "Her üç maçın esasında, temelinde büyük bir çaba vardı, inanç vardı. Hırvatistan maçını hatırlarsanız onlar yorulmuşlardı koşamıyorlardı, biz hala koşuyorduk. Ve o son saniye golü, o kondisyonumuzun bir ürünüdür. Bana sorarsanız evet eksiğimiz ve cezalılarımız var ama, ben inanıyorum ki Almanya maçını alabiliriz. Eğer oyun stilinden kopmazsak. Fatih Hocamız her halde gerekli önlemleri almış olacaktır. Benim içimdeki his Almanya maçını alacağımız yönünde. Ama almasak da helal olsun çocuklarımıza" dedi.
Işıkara, maçın skoru konusundaki soruya ise "Skor tahmini söyleyemem. Bu depremin büyüklüğü kaç olur gibi bir suale benziyor. Onun için tahminde bulunmayacağım. Yeter ki galip gelelim.Başarı çalışmanın ürünüdür. Allah da çalışanın yanındadır" dedi.