Türk Ocakları Aydın Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen gıyabi cenaze namazına sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Düzenlenen program kapsamında öğlen namazı öncesi Aydın Bey Camii’nde hatim okundu. Namazdan sonra ise Cami Avlusunda toplanan kalabalık KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için gıyabi cenaze namazı kıldı. Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğlu tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı öncesi Denktaş için helallik istenip ruhuna Fatiha okundu.
Cenaze namazına Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, MHP Aydın 23. Dönem milletvekili Recep Taner, Kamu-Sen Bağlı sendikaların il temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşla katıldı.
Cenaze namazının ardından açıklama yapan Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, “Milletlerin kahramanları, milletlerin zor ve sıkıntılı zamanlarında, umutsuzluğun, çaresizliğin oluşturduğu karamsarlık ortamında parıldayan yıldızlardır. Ruhların bunaldığı, ümitsizliğin yürekleri bunalttığı anlarda toplumlara kılavuzluk yaparlar, yol gösterirler; azimleriyle cesaretleriyle imanları tazelerler, kalplere yeniden heyecan aşılarlar, güven kazandırırlar.Rauf Denktaş’ın, seksen sekiz yıllık ömrüne baktığınızda; son nefesine kadar, Kıbrıs Türkleri için pek çok kişinin farkında bile olmadığı amansız bir savaşı vardır. Denktaş’ın mücadelesi sayesinde Kıbrıs Türkleri asimilasyondan ve yok olmaktan kurtulmuştur” dedi. 

20120117ay508525_01.jpg