DenizBank, ekonominin can damarı olan KOBİ’lere yeni bir finansman olanağı daha sağladı. DenizBank ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında; Türkiye Tarım İşletmeciliği KOBİ Finansmanı (TurAFF) Programı kapsamında 40 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzalandı. 16 Aralık 2011, Cuma günü imzalanan anlaşma ile KOBİ’ler 40 milyon euro’luk yeni bir kaynağa daha kavuşmuş oldu. 
 
Kalkınmada öncelikli bölgelere destek 
 
Türkiye ekonomisine aktarılmak üzere uluslararası yatırım ve kalkınma bankalarından 2.5 Milyar TL’nin üstünde kaynak sağlayan Denizbank Finansal Hizmetler Grubu, yeni finansman olanağı ile tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredisi ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını finanse edecek. 40 milyon euro’luk yeni kaynağın yarısı Türkiye’nin kalkınmada öncelikli bölgelerine yönlendirilerek, finansmana erişim konusunda sıkıntı çeken bölgelerdeki reel ekonominin desteklenmesine yardımcı olacak. 
 
DenizBank’ın gücü 
 
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, temin ettikleri yeni kaynakla ilgili şunları söyledi: “EBRD’nin TurAFF Programı’na dahil olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemiz için tarım sektörünün stratejik önemine yürekten inanan ve bu alana yaptığı yatırımlarla liderlik bayrağını büyük bir onurla taşıyan Bankamızın, Tarım sektörüne verdiği toplam kredi tutarı 2 milyar TL’ye ulaşmıştır. Özel bankalar arasında tarım sektörüne en yüksek tutarda kredi kullandıran bankayız. Önümüzdeki yıllarda da yerimizi koruyarak sektörün finansal ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bu yeni kaynak ile de Türkiye’de Tarımsal Sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ’lere uzun vadeli yatırım imkânı sağlayarak gelişimlerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” 
 
KOBİ’lere uzun vadeli finansman 
 
EBRD’nin Batı Balkanlar, Doğu Avrupa ve Türkiye’den sorumlu Finansal Kurumlar Direktörü Francis Malige, söz konusu kaynak ile ilgili şunları söyledi: “Bu proje ile EBRD, Türkiye reel ekonomisinin, özellikle de Türkiye’nin doğusundaki bölgelerinin, gelişmesini desteklemedeki amacını pekiştirmektedir. Bu yeni finansman çerçevesi ile EBRD, bankaların öncelikli sektöre odaklanmalarına ve fonlama alternatiflerini çeşitlendirerek vadelerinin uzamasına yardımcı olmaktadır.”