Didim'de düzenlenen 3. Deniz Kültürü Festivali için ilçeye gelen Kaptan Coustaeu'nun efsanevi ekibi dalış yaptı. Ekibin şefi Andrea Laban, denizin 15 metre derinliğinde yağlı boya resim çalışması gerçekleştirdi.
Didim Turizm Derneği'nin düzenlediği 3. Deniz Kültürü Festivali kapsamında ülkemize gelen Kaptan Coustaeu'nun efsanevi ekibi, Didim'de dalış yaptı. Dünyada yer altında resim yapabilen nadir insanlardan olan ekip şefi Andrea Laban, 15 metre derinlikte yağlı boya resim çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamındaki tekne turuna Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Dernek Genel Sekreteri Erdal Baylan, Deniz Kültürü Derneği Başkanı Hakkı Şen, Kaptan Couesteau'nun ekip şefi Andre Laban ve kameramanı Bernard Delemotte, Fransa Festival Başkanı Jean Claude Eugene ve eşi katıldı. Akbük Çamlık mevkiinde dalış yapan ekip 28 metreye dalarken, Andrea Laban 15 metre derinlikte yağlı boya resim yaptı. Laban'ın yaptığı tablo, merhum Türk denizci Haluk Çecan'ın asistanı tarafından kayda alındı.
Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, Didim'in tanıtımı açısından düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayarak, "Kaptan Coustaeu'nun ekibinin burada olması, denizin altında resim yapmaları çok güzel bir çalışma. Didim ilk defa olan bir çalışma. Bu tür etkinlikleri Didim Belediyesi olarak destekliyoruz. Turizm Derneği'nin de dediği gibi gerçekten Didim'in yönünü denize dönmesi lazım. Denizle ilgili birçok etkinliğe destek olması lazım" dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise, "Bu organizasyonu gerçekleştirmek için bu işi iyi yapabilen üstatların olması lazım. Kaptan Couesteau'nun ekibi bu işi yapan dünyadaki nadir insanlardan bir tanesi. 2 yıl önce de böyle bir çalışmayı Deniz Kültürü Festivali'nde İstanbul'da yapmışlardı. İkincisi de Didim'de yapıldı" diye konuştu.
Atabay, organizasyonun yapılmasında emeği geçen Deniz Kültürü Derneği'ne teşekkür ederek, "Organizasyonun bir ayağını da Didim'e almak için ciddi görüşmeler yapacağız. Sanıyorum olumlu neticelenir. Biz artık yüzümüzü denize döndük. Bu tip olayların simgesel özellikleri vardır. Biz bu etkinlikle insanlarımıza denizin önemini anlatmaya yönelik bir ikaz işaretidir. Toplumun dikkatini bu şekilde çekmeye çalışıyoruz. İyi bir başlangıç yaptık, devamı da iyi gelecektir" dedi.