Bozdağ, " CHP 'Çamur at izi kalsın' tavrını partimize yönelik sürdürüyor. Partimizin Deniz Feneri Davası ile ilgili bir bağının olmadığı Alman Mahkeme ve Savcıları tarafından da daha önce açıklandı. Ancak, CHP resmi belgelere dayanmadan iftiralarını gerçekmiş gibi anlatmaya devam ediyor. CHP, Deniz Feneri davasının AKP ile bağını tespit edebiliyorsa bu belgeleri yargıya taşır" dedi.

AKP Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ile Mustafa Elitaş Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında; CHP'nin, Deniz Feneri davası ile ilgili iftiraları hakikat gibi gösterdiğini savunarak, "Deniz Feneri davası ile ilgili olarak, gerek Deniz Baykal gerek CHP'nin sözcüleri haksız, hukuksuz ve mesnetsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Biz AKP olarak net bir şekilde ifade ederiz ki, ne bu davayla ilgili olarak hak edenlerin hak ettiği cezaları bulmasıdır" diye konuştu.

Bu güne kadar bu dava ile ilgili AKP'nin üzerine düşeni yaptığını ve yapamaya da devam edeceğini ifade eden Bozdağ, "CHP elinde ne bilgi, ne belge varsa yargı oradadır. Hiç vakit kaybetmesin. Bizi kendi zannetmesin. Karanlığa kurşun sıkmasın. Yalan ve iftiraları gerçekmiş gibi bir yalan rüzgarı estirmek suretiyle bu siyasi süreci, siyasetini devam ettirme imkanı yoktur" dedi.

CHP'li Ali Kılıç'ın gündeme getirdiği, "AKP finansa edildi" açıklamalarına Bozdağ, "Almanya mahkeme bitti. Mahkeme'nin kararında gerçek çok farklı. AKP ile Deniz Feneri davası ile ilgili bir bağ bulunmadığı Alman mahkemeleri tarafından açıklanmıştır. Alman savcısı ise, 'AKP ile ilgili hiç bir delil yok' açıklaması yapıyor. Ama CHP iftiralarına davam ediyor" yanıtını verdi.

CHP'nin dava ile ilgili iddialarının kamuoyu önünde dillendirildiğini kaydeden Bozdağ, bu iddiaların resmi ve yargı makamları ve davanın yapıldığı (Almanya) makamları tarafından tekzip edildiğini söyledi.

Bozdağ, CHP'nin, "AKP Hükümeti savcılara baskı yapıyor" açıklamalarını Alman Mahkemesi'nin tekzip ettiğini, Dernek Yöneticisi sanık Mehmet Gürhan`ın avukatının, "Başbakan`a ve Başbakanlık`a para göndermedik" ve Savcı Lotz`un, "Türkiye`den siyasi baskı yok iddianameye nasıl girdi bilmem" sözlerine bir kez daha vurgu yaptı.

-"HAKKIMIZI MAHKEMELERDE ARAYACAĞIZ"-

Bozdağ, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın da daha önce gündeme getirdiği; "Deniz Feneri ve YİMPAŞ yapılanması içinde, kayıt dışı ve illegal yollardan AKP'ye para aktarıldığına dair bulgular var" şeklindeki açıklamalarını da hatırlatarak, "Sayın Kart'ı elinde belge bilgi varsa yargıya başvurmasını talep ediyoruz" dedi.

Bozdağ, CHP'nin Deniz Feneri davası ile ilgili olarak AKP'ye yönelik tüm iddialarını mahkemeye taşıyacaklarını ve haklarını arayacaklarını söyledi.