Bodrum'da verdiği konserde, izleyicilere “Diyarbakır"dan mı geldiniz? Dağdan mı geldiniz? Moron musunuz” diyen şarkıcı Demet Akalın hakkında “Halkın bir kesimini alenen aşağılama” suçundan açılan kamu davasının ilk duruşması yapıldı. 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanan Akalın, mazeret gösterip duruşmaya katılmadı. Demet Akalın hakkında ayrıca, Diyarbakırlı işadamları tarafından 7 YTL"lik sembolik tazminat davası açıldı. 

Geçen 19 Mayıs'ta, Bodrum'daki 5 yıldızlı "Rixos Otel'de verdiği konseri sırasında izleyicilere yönelik, “Diyarbakır"dan mı geldiniz? Dağdan mı geldiniz? Moron musunuz” sözleri nedeniyle tepki çeken şarkıcı Demet Akalın"ın yargılanmasına başlandı. Diyarbakırlı 7 işadamının "halkın bir kesimini sosyal sınıf mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı" iddiasıyla, Akalın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu ardından dosyanın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı"na iletilmesi ardından Bodrum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi"nde açılan kamu davasının ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya, şikayetçi Diyarbakırlı işadamları Hüseyin Aslan, Muharrem Ayverdi, Ömer Çakmak, Süleyman Atmaca, Mehmet Yunus Demir, Ali Tunç, Hüseyin Karaman, avukatları Rezan Epözdemir ve Fırat Epözdemir, şarkıcı Demet Akalın ve avukatları mazeret bildirerek katılmadı. Tarafların gelmediği duruşma ertelendi.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Avukat Rezan Epözdemir, 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Akalın"ın Bodrum"daki gelecek duruşmaya da katılmaması halinde, bir sonrakine polis zoruyla getirileceğini söyledi. Akalın hakkında İstanbul 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi"nde de 7 YTL"lik sembolik tazminat davası açıldığını hatırlatan Epözdemir, şöyle dedi: “Toplum nezdinde tanınan kişiler, üsluplarına gerekli özeni göstermelidir. Sanık Demet Akalın'ın yaptığı açıklama, Diyarbakır ve Diyarbakırlılar'ı ötekileştiren bir açıklamadır. Milyonlarca kişinin ilgiyle izlediği ve kamuoyunun yakından takip ettiği bir kişi olan Demet Akalın"ın bu sözleri yalnızca müvekkillerimi değil Diyarbakır"da yaşayanları ve Diyarbakırlılar'ı da aşağılamıştır. Bu yönüyle sadece hukuken değil ahlaken de kabul edilemezdir. Bu nedenle her müvekkilim için 1"er YTL olmak üzere toplam 7 YTL"lik de sembolik tazminat davası açmayı uygun gördük.”