Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 15 devlet üniversitesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı'na sunulmak üzere belirlediği üç rektör adayı sıralamasında, Adnan Menderes Üniversitesi için öğretim üyelerinden en çok oyu alan Prof. Dr. Şükrü Boylu'ya son sırada yer verilmesini eleştirerek, ''Rektör sıralamasının alt üst edilerek Cumhurbaşkanına gönderilmesi uygulaması, hem hukuka uygun olmayan hem de vicdanları rahatsız eden bir uygulamadır'' dedi.
Germen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulacak ADÜ rektör adayları listesinde, üniversitede yapılan seçimlerde üçüncü çıkan Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun ilk sırada, birinci sırada yer alan mevcut rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu'ya ise son sırada yer verildiğini belirtti.
Bu şekilde yapılan sıralama ile rektör adaylığı belirleme seçimlerinde üniversitede oy kullanan öğretim üyelerinin iradelerinin yok sayılmış olduğunu savunan Germen, ''ADÜ ile ilgili yapılan rektör sıralamasının, alt üst edilerek Cumhurbaşkanına gönderilmesi uygulaması, hem hukuka uygun olmayan hem de vicdanları rahatsız eden bir uygulamadır'' iddiasında bulundu.
Germen, sorunun çözümü için 12 Eylül döneminin ürünü olan YÖK'ün süratle ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bunun yapılması durumunda özerk ve özgür üniversite yönetiminin sağlanacağını savundu.

-''ÇAĞDAŞ BİR CHP YARATILACAK''-

CHP'de yaşanan son gelişmelere de değinen Germen, yaşanan olaylardan dolayı bir partili olarak kafasının hiç karışık olmadığını söyledi.
Germen, yaşanan karışıklık ve çalkantıların, en kısa sürede aşılacağına inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Genel başkanın ekibiyle birlikte, toplumdaki değişime uygun olarak, toplumun istemlerini de göz önünde bulundurarak, CHP'yi Avrupa ülkelerindeki ve Dünya standartlarındaki gerçek sosyal demokrat parti kimlik ve hüviyetini kazandıracağına inanıyorum. Statükodan uzak, çağdaş bir CHP'nin yaratılacağına ve toplumun somut istemlerine projelerle cevap verileceği noktasında son derece umutlu bakıyorum.''
Önder Sav'ın CHP'ye büyük hizmetler yapmış bir insan olduğunu da dile getiren Germen, bundan sonra onun ve ekibinin partiye zarar verecek eylem ve davranışlar içinde olacaklarına ihtimal vermediğini sözlerine ekledi.