KPSS, KPDS ve ÜDS sınavlarındaki kopya iddası ile ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinin 2010/447 dosya numarayla açılan dava 19 Ocak 2011 tarihinde olacak.

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' iddiası ile tutuklanan 4 kişiden Soner GÖKGÜL ve Özgür FİDAN tutukluluğu devam edip, Zülfü YILMAZ ve Oruç Ali UĞUR'un tahliye olduğu öğrenilmiştir. Oruç Ali UĞUR ve Soner GÖKGÜL'ün lider, Zülfü YILMAZ ve Özgür FİDAN'ın yönetici oldukları iddia edildi.

Sanık Soner GÖKGÜL vekili Avukat Sezer Gencer SATILMIŞ ve sanık Özgür FİDAN vekili Aziz ERGÜN'ün tahliye talepleri halen mahkemece değerlendirilmektedır. Geçtiğimiz günlerde sınavlarda kopya çektikleri iddasıyla adliyeye sevk edilen 21 kişiden 4'ü tutuklanmıştı.

21 kişi nöbetçi savcı tarafından sorgulandı. Göz altına alınan ve kopya çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Gazi Üniversitesi Öğretim görevlisi ile bir siyasi parti liderinin danışmanı olduğu belirtilen O.A.U.'nun da aralarında bulunduğu toplam 4 kişi tutuklanarak Sincan cezaevine gönderildi. 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi mahkemenin tutuklama kararı sonrasında cezaevine gönderilen S.G, Z.Y, O.A.U, Ö.F,'nin ÖSS sınavlarında soruları çaldıkları ve kopya çektikleri gerekçesiyle göz altına alındığı belirtildi. Söz konusu kişiler TCK'nın 220.'ci maddesine göre "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla Ankara Adliyesinden polis eşliğinde Sincan cezaevine gönderilmişti.