Brezilya'dan Avrupa Turnesi için gelen ünlü Capaero grubu Türkiye'deki tek gösterini, Kuşadası"ndaki Aqua Fantasy'de gerçekleştirdi.
Kuşadası"ndaki su parkında bulunan yaklaşık 2 bin kişi tarafından büyük bir ilgi ile izlenen gösteride, 8 erkek 4 kızdan oluşan Brezilya ekibi, kendi yerel müziklerinin eşliğinde insanların birbirlerine dokunmadan yaptıkları dövüş çalışması ile başlayan ve günümüzde dans halini alan gösterilerini sundular.
Yerel kıyafetleri ve makyajları ile büyük ilgi çeken Copaero grubunda, dansa zaman zaman kadın dansçılar da katıldılar. Ağızlarından alev çıkartarak dansı daha da görsel hale getiren Brazilyalı grup, amaçlarının turne geliri ile ülkelerinde okul yaptırmak olduğunu belirttiler.
CAPAERO NEDİR ?
Brezilya'da siyahların fiziksel anlamda güçlenmesini ve dövüş sanatlarını öğrenmesini istemeyen beyazlar, 1800'lü yıllarda kölelerin kavga etmesini bile yasakladılar. Köleler bu dönemde, dans adı altında birbirlerine dokunmadan yapılan bir dövüş sporu geliştirdiler. El ve ayakların havada uçuştuğu bu dans ile köleler, aslında uzaktan dövüş tekniklerini geliştirdiler. Bugün Capaero dans olarak çeşitli ülkelerde gençler arasında oldukça yaygınlaşmış durumda.