Sabah saatlerinde Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve yakın arkadaşı Atanur Göncü'yü yanına alarak yürüyüşe çıkan CHP Lideri Deniz Baykal, öğle saatlerinde spor ayakkabıları, beyaz çorapları, şortu ve üzerinde "Dallas" yazılı tişörtüyle CHP'nin AB Temsilcisi 27 yaşındaki Kader Sevinç ile Özkaymak Falez Otel'de biraraya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin çıkışında, aynı zamanda Baykal'ın hemşerisi olan Sevinç yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizde ilk defa bir partinin uluslararası bir temsilciğili var. CHP olarak burada üstlendiğimiz çok önemli bir liderlik rolü var. Hem Avrupa Komisyonu"ndan hem Avrupa Parlamentosu"ndan ve birçok ülke temsilcisinden sıklıkla duyuyoruz. Bize sürekli tebrikler geliyor bu konuda. Eylül ayında ofisimize geçtik. Temmuz ayında atama yapılmıştı, ardından hemen çalışmalara başladık, görevimizin başına geçtik. Şu anda da Brüksel"in Avrupa Birliği"nin tam kalbinde bir ofisimiz var.”

CHP AB Temsilciliği'nin temel görevini "Avrupa Birliği içinde olan gelişmelerin, hem yatay politikaların, hem de genel politikaların, Türkiye"ye doğru şekilde yansımasını sağlamak. Aynı zamanda partimizin Avrupa Birliği üzerine görüşlerini de orada ilgili yerlere aktarmak" diye özetleyen Kader Sevinç, çalışmalar için de “Çok güzel gidiyor” dedi.

HARVARD'DA AB EĞİTİMİ ALMIŞ

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden 2005 yılında mezun olan Kader Sevinç, Harvard Üniversitesi'nde Avrupa Birliği üzerine aldığı eğitimin ardından Paris Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler masterı yaptığını söyledi. Genç yaşına rağmen partisini AB'de temsil etmenin kendisine onur verdiğini vurgulayan Sevinç, “Bu partimizin kadınlara ve gençlere verdiği önemi gösteriyor” dedi. Sevinç, CHP Lideri Baykal ile genel olarak ülke gündemi ve AB gündemini ele aldıklarını söyledi.

Kader Sevinç'in ardından otelden ayrılan Deniz Baykal, kendisini bekleyen basın mensuplarının bayramını kutlarken, CHP AB Temsilciğli'nin çok önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Baykal, CHP Milletvekili Osman Kaptan'ın kullandığı otomobile binerek İl Başkanı ömer Melli ve arkadaşı Atanur Göncü ile birlikte otelden ayrıldı.

Hürriyet