ANTALYA'da geç saatlerde şiddetini arttıran fırtına ve sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Sahilde gezinen 16 yaşlarındaki bir erkek, dev dalgalara kapılarak denizde kaybolurken, onlarca araç sular altında kaldı, limana sığınmaya çalışan kuru yük gemisi ise karaya oturdu.
Antalya'da saat 21.00 sıralarında sağanak yağış ve şiddetini artırarak saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi ulaşan fırtına yaşamı felç etti. Yağış ve fırtına özellikle sahil kesimi vurdu. Konyaaltı"nda fırtına nedeniyle ağaçlar köklerinden söküldü, bazı işyerlerinin tabelaları ile evlerinde çatılarında bulunan birçok güneş enerjisi panelleri de çevreye savruldu. Onlarca araç da, sular altında kalan cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Elektrik tellerinde oluşan hasar nedeniyle kentte bazı bölgelerde ise zaman zaman kesinti yaşandı.

DEV DALGALAR GENCİ YUTTU
Konyaaltı sahilinde bir arkadaşı ile birlikte gezinen 16 yaşındaki bir genç erkek, fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalara kapılarak denize sürüklendi. Bir anda gözden kaybolan gencin kurtarılması için Deniz polisi harekete geçti. Ancak, uzun süren çabalara rağmen bir sonuç alınamadı. Kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

GEMİ KARAYA OTURDU
Antalya açıklarında demirli bulunan Elizebeth-Z isimli kuruyük gemisi, şiddetli fırına nedeniyle Antalya Limanı"na sığınmak istedi. Balıkçı barınağına giren gemi karaya oturdu. Gemiyi kurtarma çalışmaları başlatıldı.

YOLLAR SULAR ALTINDA ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ
Aşırı yağışlar sonucu Korkuteli İlçesi'nin 15'inci kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ilçe ile Antalya arasında trafik akışı durdu. Onlarca araç mahsur kalırken, ekiplerin yoğun çabaları sonucu karayolunda ulaşım bir süre sonra kontrollu şekilde sağlanmaya başlandı.
Antalya- Kemer karayolu ise gece yarısı yoğun yağış nedeniyle heyelan riskine karşı trafiğe kapatıldı. Antalya"nın Kemer İlçesi girişinde yükselen yağmur sularının oluşturduğu akıntıya kapılarn birçok aracın sürüklendiği görüldü.
Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur Afyonkarahisar karayolu saat 22.00 sıralırında ulaşıma kapandı. Her iki yönde 2 saati aşkın süredir ilerleyemeyen araçlar yükzlerce metre konvoy oluştururken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MİLLİYET