Milli Takımlar çalıştırıcısı, David Villa ve Torres gibi oyuncuların yer aldığı bir takıma karşı adam markajı yapmanın intihar olduğunu söyledi, “Yaklaştırdıkça döndürmeyen ve şuta müsade etmeyen bir ortam onları bozacaktır. Onlar gelmeden 'dalgakıran' kuracağız” dedi.


Milli Takımlar çalıştırıcısı Fatih Terim, İspanya karşısında işlerinin zor olduğunu ancak nasıl mücadele edeceklerini bildiklerini söyledi. Rakiplerinin David Villa, Torres gibi etkili silahları olduğunu kaydeden Terim, “Bu takıma adam markajı intihar olur. Yaklaştıkça döndürmeyen ve şuta müsade etmeyen bir ortam onları bozacaktır. Bir 'dalgakıran' koyacağız. Bunun en baştaki ismi Aurelio” dedi.

SÜREKLİ DEĞİŞİKLİK OLMAZ

İspanya karşısında oyun planında bir değişikliğe gitmeyeceklerini vurgulayan Terim, “Biz bir sistem takımı olmayı hedefliyoruz. Onun için rakiplerimizin eksiklerine göre değişiklik olmaz” dedi. Milli Takımlar çalıştırıcısı, “Benim takımımda orta sahada güçlü ve baskıyı artıran isimler olur. Bırakırsak oynarlar. En azından kalenizden en uzak yerde tutarsınız” diye taktik düşüncesini anlattı.


HEDEFİMİZ LİDERDİK

İspanya karşısına iki maçta 6 puan alma hedefi ile çıkacaklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, bu hesap tutmasa da şanslarının devam edeceğini söyledi. Terim, “İstiyorum ki, inanıyorum ki iki maçta 6 puan olur. Ama en kötü senaryoda bile daha 4 maçımız olacak ve 12 puan alır play-off'a gideriz. Ama biz mümkünse lider olarak gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Asla hata yapmaktan korkmayın

Fatih Terim oyuncularla yaptığı toplantıda İspanya karşısında hata yapmaktan asla korkmamaları gerektiğini söyledi. Terim, “Oyuncularımla şunu paylaştım. Kusursuzluğu değil, başarıyı hedeflemelerini istedim. Hata yapmaktan korkmayacağız, onlara bunu anlattım. İspanya kaybedersek kimse bize 'neden kaybettiniz' demez. Ama kazandığın zaman bu bir olaydır” dedi.