Doğru uygulanan makyaj sizin daha iyi görünmenizi ve hissetmenizi sağlar. Sabahları görünümünüze daha fazla zaman ayırarak; gün boyu yaşayacağınız tüm sıkıntılara karşı hazır ve daha rahat olabilirsiniz. Makyaj yapmak zor olabilir. İşte size kolaylık sağlayacak ve etkileyici bir görünüm kazandıracak, daha önce hiç duymadığınız bazı ipuçları ve makyaj hileleri!

Rujunuzu sürdükten sonra üstüne kağıt havlu gibi ince bir kağıt koyup, üstünden pudra uygularsanız pudranın bir kısmı kağıttan ruja geçip rujunuzu daha kalıcı hale getirecektir.

Eğer dağınık kaşlara sahipseniz, saç spreyi ile sabitleyerek daha düzgün bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Önce fondöteni, ardından kapatıcıyı kullanırsanız daha az kapatıcı kullanmanız yetecektir.
Göz losyonunuzu uygulamadan önce soğutursanız, sabah şişliklerinin azaldığını göreceksiniz.

Gözlerinizi anında daha kalkık ve dinç göstermek için kaşınızın üstüne aydınlatıcı kalemle bir yay çizip parmağınızla dağıtabilirsiniz.

Beyaz farı makyaj rutininize eklemelisiniz. Beyaz far, ağır makyaja gerek kalmadan gözlerinizin çok daha belirgin olmasını sağlar.

Dudak hatlarınızı belirginleştirmek isterseniz, rujunuzdan bir ton koyu dudak kalemiyle hatları çizip ardından rujunuzu sürebilirsiniz.

Makyajınızın tamamına hafif bir ışıltı katmak için fondöteninizin içine beyaz gibi açık tonlarda bir göz farı karıştırabilirsiniz.

Kendinize uygun, doğal tonlarda bir ruj arıyorsanız, alt dudağınızın iç tarafına bakın. Aynı renk bir ruj seçebilirsiniz.

Siyah yerine beyaz göz kalemi kullanırsanız gözleriniz çok daha iri ve parlak görünür.

Yüzünüzde doğal bir ışıltı yakalamak için allığı fondötenin altına sürün.

Açık tonlu bir kapatıcı ve koyu tonlu bir fondötenle, köprücük kemiklerini ortaya çıkarabilirsiniz. 

Özellikle gece dışarı çıkarken göz alıcı bir etki yaratabilirsiniz. (Mynet)