Bu yaz LG, RIM ve Google gibi devlerin NFC teknolojisine yatırım yapmasıyla birlikte cep telefonundan yapılan ödemeler de artmaya başladı. Blackberry'nin üreticisi RIM'in LG ile anlaşma imzalayarak NFC özellikle telefonları piyasaya sürmesinin ardından Google'ın da 12,5 milyar dolara Motorola'yı alması Google Wallet uygulamasına sıçrama yaşatacak gibi.
 
Asyadaki üretim bantlarından da NFC özellikli telefonlar çıkmaya devam ediyor. Greenwich Consulting'in yöneticisi Frecderick Huet Asyalı üreticilerin gün geçtikçe daha çok NFC özellikli telefon çıkardığını belirtirken Apple'ın da yeni telefonunun NFC özellikli olacağını tahmin ediyor.
 
New York Times'ın haberine göre bu yıl içinde Güney Koreli telekom operatörü NTT Docomo'nun da NFC teknolojisini kullanacağını açıklaması mobil ödemeyi bir dünya fenomeni haline getirdi. Ayrıca bu ödeme teknolojisinin test edildiği platform olan Isis'te yaşanan gelişmeler de cesaret verici. ABD'nin üç büyük telekom şirketinin Visa, MasterCard, Discovery ve American Express gibi kredi kartları şirketleriyle oluşturduğu ortak platform Isis ABD'nin Texas ve Utah eyaletlerinde 2012'de denenecek.
 
Teknolojinin bir başka avantajı da güvenli olması. Telefonun kaybedilmesi durumunda saniyeler içinde telefonun içindeki para güvenliğe alınabiliyor. Bu durumda NFC teknolojisi kredi kartından bile güvenli hale geliyor.
 
Araştırma şirketi Gartner NFC teknolojisini kullanan kişi sayısının bu yıl sonunda 141 milyon kişi olacağını belirtiyor. Bu da geçtiğimiz yıla göre yüzde 28'lik bir artış anlamına geliyor.