Ünlü’nün gözaltına alınma süreci geçtiğimiz hafta Karagümrük Çetesi’ne yönelik operasyonla başladı. Çete lideri Nejat Ergin’le temasa geçen Cübbeli, gizlice çekilen bir seks kasedi için Ergin’den yardım istedi. Bu gelişme üzerine Cübbeli ve adamları da polis tarafından takibe alındı. Yapılan çalışmalarda Cübbeli’nin adamı Barış Sezek aracılığıyla yurt dışından hayat kadınlarını Türkiye’ye getirdiği belirlendi. Özbekistan, Sudan ve Fas’tan gelen bu kadınlar için Fatih’te ev tutulduğu, Cübbeli’nin de bu evlere sık sık gidip geldiği polis tarafından tespit edildi. Kadınlar için ayrı ev ayarlandığı, dini nikahla yapılan evlilik öncesi ve sonrası için biner dolara anlaşıldığı öne sürüldü. 
fft99_mf1827048.jpeg

Karagümrük çetesine düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, ‘fuhuş’, ‘fuhuş için insan ticaretine azmettirme’ ve ‘tehdit’ suçlamalarıyla tutuklandı. Cübbeli’nin tutuklanması cemaatinde şok etkisi yarattı. Adliye önüne gelen müritleri ‘Hepimiz Cübbeliyiz’ pankartları açtı, Cübbeli Metris Cezaevi’ne konuldu 

Karagümrük çetesine yönelik operasyon kapsamında önceki gün gözaltına alınan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, “fuhuş”, “fuhuş için insan ticaretine azmettirme”, “fuhuş yapması için hayat kadınlarının tehdit edilmesi”, “tehdit” ve “tehdide azmettirme” suçlamasıyla tutuklandı. Savcıya 6 saat ifade verdikten sonra Beşiktaş’taki Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne sevk edilen Ünlü, gece 00.30 civarında rahatsızlanarak Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede şekeri kontrol altına alınan Ünlü, tekerlekli sandalyeyle hastaneden çıkartılarak yeniden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Ünlü, yaklaşık 2 saatlik sorgusunun ardından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

‘Hepimiz Cübbeliyiz’

Cübbeli Ahmet Hoca ’nın cemaatinden 300 kişilik bir grup da adliye önüne gelerek Ünlü’ye destek oldu. Kalabalık grup “Hepimiz Cübbeliyiz”, ‘Hocamızı seviyoruz’ yazılı pankartlar açtı. Kalabalık grubun beklediği sırada çevik kuvvet ekipleri adliye girişinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Cübbeli’nin Metris’e götürülmesi sırasında cezaevi önünde izdiham oluştu.

Mafyayla görüştü

Bu arada, Cübbeli’nin seks kasedi için hem Sedat Peker grubu hem de Karagümrük Çetesi’nden yardım istediği telefon dinlemelerine takıldı. Cübbeli’nin koruması Fahrettin Özdemir, Sedat Peker’in adamı Yaşar Durmuş ile görüşüyor. Durmuş, Sedat Peker’in, “Hocam üzülmesin, ben hallederim” dediğini öne sürüyor.

Cübbeli ile Nejat Ergin görüşmesi ise şöyle gerçekleşti.

Cübbeli’nin şoförü M.A. Melemez: Nejat beyle mi görüşüyoruz?

Çete lideri Nejat Ergin: Benim

M.A Melemez: Cübbeli Hoca görüşecekti de efendim.

Nejat Ergin: Tamam, hocam ellerinden öperim nasılsınız?

Ahmet Hoca: Ben öperim abim buyur nasılsınız?

Cübbeli’nin fuhuş diyaloğu!

Cübbeli Ahmet Hoca’nın Fas’tan getirilen iki hayat kadını ile 21 Eylül 2011’de yerleştirildikleri evde buluştuğu ve ikisiyle de birlikte olduktan sonra ayrıldığı teknik takipe takıldı. 20 Eylül’de Türkiye’ye getirilen bu iki hayat kadını yaklaşık 40 gün sonra 27 Ekim’de aynı adreste polis tarafından yakalandı. Tek başlarına dışarıya çıkmalarına izin verilmeyen kadınların, tehdit ve baskı gördüklerini belirterek Ünlü’den şikayetçi oldukları öğrenildi.

Bu arada Cübbeli’nin, sağ kolu Barış Sezek ile fuhuş öncesi 22 Ağustos 2011’de yaptığı görüşmeleri de dinlemeye takıldı. İşte o görüşme:

Cübbeli: Neredesin?

Barış Sezek: Evdeyim, evin oradayım hocam.

Cübbeli: Şey şimdi biz dişçiye gidecektik sabah 11’de hatta o zaman çok uykusuz yorgun kalırım ya o zaman salıya atayım dişçiyi değil mi? Ama şeye göre yani konuşmamıza göre değişebilir mi?

Barış Sezek: Ya değişir. Bir de neyse yarın daha iyi konuşuruz da yarın yüz yüze görüşürüz.

Cübbeli: Yok mu?

Sezek: Yarın kesin hocam.

Cübbeli: Yani şeyler benim dediğim gibi mi?

Sezek: Evet hocam inşallah.

Cübbeli: Yani şey olmasın istemiyorum karışık işler düzgün iş olsun yani konuşmaya mı bağlı?

Sezek: Konuşmaya bağlı hocam.
vatan