Olay, merkez Seyhan ilçesinde bulunan Seyhan Nehri'nde meydana geldi. İddiaya göre, tarım işçisi olarak çalışan Zeliha Tetik (21) psikolojik sorunları nedeniyle bunalıma girerek Girne Köprüsü'ne çıkıp kendisini Seyhan Nehri'ne bıraktı. Genç kızın nehre atladığını gören köprüden geçen vatandaşlar, polise haber verdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, genç kızın nehrin ortasında Taşköprü'ye doğru sürüklendiğini gördü. Polis, daha önceden bu tür olaylarda kurtarıcı olarak kullanılması için telefon numarasını aldığı Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Seyhan Nehri temizlik elamanlarını arayarak, "Seyhan Nehri'nin Girne Köprüsü tarafından suya atlayan ve boğulmak üzere olan bir kız var" diye haber verdi. Bunun üzerine nehirde çöp toplayan Resul Kavra (35 ) ve Mustafa Uçak, çöp toplama makinesiyle kızın olduğu yere doğru hareket etti. Nehirde batıp çıkan ve boğulmak üzere olan kıza çöp toplayıcılar kısa sürede ulaştı. Çöp toplayıcıları genç kızı kurtarıp kıyıya kadar getirdi. Bu arada genç kızın sürekli ağladığı görüldü. Daha sonra çağrılan ambulansın olay yerine gelmesiyle genç kız Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeliha Tetik'in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

"HAYAT KURTARDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"
Nehirde çöp toplayan Resul Kavra, arkadaşıyla birlikte Taşköprü civarında çöp topladıkları sırada polisin arayarak bir kızın nehirde boğulmak üzere olduğunu söylemesi üzerine harekete geçtiklerini belirterek, "Bu tür vakalarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Asayiş ekipleri bizi telefonla aradı. Olayı biz görmedik. Bize bilgi geldiğinde biz Taşköprü yakınlarında nehirde çöp topluyorduk. Bir bayanın su yüzünde çırpındığını söylediler. Bizde makinenin tüm gücüyle yetişmeye çalıştık. Bayanı kurtararak makineye aldık. Biz yaklaştığımızda suya batmak üzereydi. Sanırım üzerindeki elbiseler sayesinde su yüzünde kalmayı başardı. Hayat kurtardığımız için mutlu olduk, sevinçliyiz. Polis arkadaşlarda bize bilgi verdiği için onlara teşekkür ederiz" dedi.