Çöp poşeti, Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından organize edilen “Ambalaj Ay Yıldızları 2011” yarışmasında “Yetkinlik Ödülü”ne layık görüldü.
 
Ay çekirdeği paketlerine eklediği çöp poşetleriyle tüketicilerin hayatına kolaylık, çevrenin korunmasına ise önemli katkı sağlayan Papağan Kuruyemiş, bu uygulamasıyla bu kez ambalajın uzmanlarından ödül aldı. Ambalaj Sanayicileri Derneği’nce düzenlenen “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda finale kalan Papağan Kuruyemiş, 15 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen ödül töreninde, çöp poşeti uygulamasıyla “Yetkinlik Ödülü”ne layık görüldü. İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törende ödülü Papağan Kuruyemiş Genel Müdür Yardımcısı Ali Murat Çakan aldı. Çakan’a ödülü Ambalaj Sanayicileri Derneği eski Yönetim Kurulu Başkanı Velit Günay verdi. Ali Murat Çakan, çöp poşetinin çevreci farkındalık oluşturma adına önemli katkı koyduğunu belirterek, “Çöp poşeti, ürünlerimizin tercih edilme grafiğinde önemli etkilerden birine dönüştü. Çöp poşeti gibi küçük bir katkıyla tüketicilerimize hem keyfi hem de çevre temizliğini aynı anda sunmuş olduk” açıklamasını yaptı ve ödül jürisine teşekkür etti.
 
Pek çok ödülü var
 
Papağan Kuruyemiş, çöp poşetiyle son olarak Ankara’da II. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nde, “2011 Çevreye Duyarlı Ambalaj Ödülü”nü almıştı. Kullanım kolaylığı ile tüketicilerin her zaman ilgisini çeken çöp poşeti, bundan önce de Tüketici Çevre Ödülü, Türk Standartları Enstitüsü 19. Altın Ambalaj Ödülü ve Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü’ne layık görülmüştü.
 
Papağan Kuruyemiş
 
Papağan Kuruyemiş, ay çekirdeğinden fındığa, fıstıktan kuru üzüme, bademden kabak çekirdeğine, yer fıstığından leblebiye dek zengin bir yelpazede paketlenmiş kuruyemiş sunuyor. Emekçioğlu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Papağan, üretimini en yeni teknoloji ile donatılan Çorlu’daki tesislerinde yapıyor. Bu tesiste üretim Avrupa normlarına uygun hijyen, sağlık ve kalite standartları doğrultusunda İSO 9001:2000 ve HACCP Uluslararası Gıda Güvenlik Sistemi kurallarına göre gerçekleştiriliyor. Ürünler Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Kosova, Romanya, Arnavutluk, Macaristan, Rusya, Belarus, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Türkmenistan ve Tacikistan’a gönderiliyor.