Haluk Ulusoy"un, Federasyon Başkanlığı için aday olmadığı seçimler öncesi, sekreteri Semra Özel ve onun yeğeni Kübra Güreşçi ile, yüzde 50"yi aşan zam öngören, uzun vaadeli "çok özel" sözleşmeler imzaladığı ortaya çıktı. Seçimden 11 gün sonra işten çıkarılan Semra Özel, sözleşme şartlarını öne sürerek 300 bin YTL tazminat istedi.

FUTBOL Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy"un, adaylığını koymadığı 14 Şubat"taki federasyon seçiminden 25 gün önce, sekreteri Semra Özel ile 5 yıllık çok özel bir sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. Semra Özel"in yeğeni, federasyon sekreteri Kübra Güreşçi ile de aynı şartlar doğrultusunda 3 yıllık sözleşme imzalandığı da saptandı. Federasyon başkanı Hasan Doğan, sözleşmelerin iptaliiçin İstanbul Nöbetçi İş Mahkemesi"nde dava açtı.

BAZILARI İMZALAMADI

Saptamalara göre, Haluk Ulusoy, 19 Ocak 2008"de, Semra Özel ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Özel"in 2 bin 250 lira olan maaşı, yüzde 67"yi bulan bir oranda artırılarak, 3 bin 750 liraya yükseltildi. Ayrıca işten çıkartılması halinde, kalan aylardaki tüm maaşların toptan ödenmesi de hükme bağlandı. Ancak bu sözleşme, bazı üyeler imzalamadığı için Yönetim Krulu onayından geçmedi.

59 MAAŞ İSTEDİ

14 Şubat"ta yapılan seçimde federasyon başkanlık koltuğuna oturan Hasan Doğan, 25 Şubat"ta Semra Özel"e bir tebligat yaparak işten çıkartıldığı bildirdi. Doğan, buna gerekçe olarak da güven ilişkisinin zedelendiğini ifade etti. Semra Özel bunun üzerine federasyona bir ihtarname çekerek, tüm kıdem ve ihbar tazminatları ile 59 aylık maaşını da kapsayan, toplamda 300 bin YTL"yi bulan tazminatının ödenmesini istedi.

KENDİ KAYDETTİ

Yönetim Kurulu"nun tüm kararlarını Deloid adlı uluslararası bağımsız denetleme kuruluna göndermek zorunda olan federasyonun yeni yönetimi, tazminat isteği üzerine bu kuruluş ile yazışma içine girdi. Deloid"den gelen yazı ve belgede, Eylül ayındaki yönetim kurulu kararları arasında, Semra Özel ile yapılan sözleşme maddesinin yer almadığı bildirildi. Sonuçta, Eylül ayında Yönetim Kurulu"nun 74 karar aldığı, Semra Özel"in kendi sözleşmesini 75. Yönetim Kurulu kararı olarak karar defterine bizzat kaydettiği ortaya çıktı.

YEĞENE DE KIYAK

Öte yandan Semra Özel"in yeğeni Kübra Güreşçi ile de, Ulusoy döneminin kapanmasından kısa süre önce 3 yıllık benzer bir sözleşme yapıldığı belirlendi. Bu sözleşmeye de, işten çıkarma halinde geride kalan tüm maaşlarının ödeneceği maddesi konuldu. Hasan Doğan"ın, Özel ile aynı gün işine son verdiği Güreçi de mahkemeye gitti. Güreşçi, 3 yıllık maaşlarının kıdem tazminatları ile birlikte toptan ödenmesini istedi. Bu paranın da 100 bin YTL"ye ulaşacağı belirtildi. Futbol Federasyonu ise Semra Özel ve Kübra Güreşçi ile yapılan sözleşmelerin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı imzalandığı gerekçesi ile dava açma yoluna gitti. Davanın ilk duruşması 3 Haziran"da yapılacak. (Hürriyet)