Sorunsuz video kaydı, kolay fotoğraf paylaşımı ve düzenli kalmak için ihtiyaç duyulan uygulamalarıyla ön plana çıkan, Sony Ericsson'un yeni giriş seviyesi telefonu S312'yi CA Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Çetin Uygun'a test ettirdik. Uygun, çoklu ortam özellikleri ve küçük boyutlarıyla öne çıkan S312'yi genel olarak başarılı buldu. Çetih Uygur'un test izlenimleri şöyle:

Telefon ilk ele alındığında 'Oh, dünya varmış' dedirtiyor. Hem çok hafif hem de araba kullanırken bile pantolonunuzun arka cebine sığabilecek boyutlarda. İş dünyasında alıştığımız, içinde PC, sayısal kamera, GPS, gerçek zamanlı İnternet ve ayrıca telefon özellikleri olan akıllı telefonlara göre çok daha pratik ve şık. Boyutu, kullanımı, ekranı ve yazılımı gayet başarılı tasarlanmış. Kamerası, MP3 çaları, radyosu, mavidiş (bluetooth) ve daha birçok özellik mevcut. Özellikle ekranı çok başarılı olmuş. Akıllı telefonlardan fazla bir eksiği yok.

Güncel bir kullanım için çok ideal, eksik bir yanı yok. Hatta çoklu ortam özellikleriyle fazlası bile var.
Tuşların üzerindeki rakamlar bana biraz küçük geldi ama bu kullanıcıya bağlı olarak değişebilir. Ekranın kalitesi ve yazılımın kolay kullanılabilir olması ise diğer üstün yönleri.
İçindeki oyunlar ise çocukları birkaç saat sessiz tutabilecek kadar eğlenceli.
Olumsuz bulduğum yanına gelince, bana sadece tuşları biraz küçük geldi. Ancak onun dışında oldukça şık ve havalı olduğunu belirtebilirim. Erkekler için hafif ve kullanımı kolay. Kadınlar için de şık, hoş ve başarılı bir tasarım. Gençler için gerçek renkli bir ekran, müzik ve fotoğraf özellikleriyle oldukça iyi bir giriş seviyesi cep telefonu.

Sony Ericsson S312
Özellikler
Boyutlar: 100 x 46 x 12.5 mm
Ağırlık: 80.1 gr
Ekran: 262.144 renkli TFT
Kamera: 2 MP
Fotoğraf ve video ışığı
Resimli blog/akşam