Fatih Tekke, Trabzonspor defterini kapadığını Trabzon"da yaptığı sert açıklamalarla göstermişti. Özellikle transferi ile ilgilenen sportif direktör Ünal Karaman"ı hedef alan golcü özetle işte şu ifadeleri kullanmıştı: Transferimin gerçekleşmesi için Zenit Kulübü"ne bile rest çektim. Bir futbolcu başka ne yapabilir?. Transferim istenilirse bir saatte bitirilebilir. Bir ay içinde 23 transfer yapan, 19 saat yolculuk yaparak Kolombiya"dan oyuncu alabilecek güçteki yönetim kurulumuz da beni biliyor. Şenol Hocamı bir tarafa bırakıyorum, bu transfer için konuşan yönetim kurulumuzdan, buna Ünal Karaman da dahil benim kadar Trabzonsporlu olan var mı?. 6 ay önceki anlaşmayı istemediğimi söylüyorlar, buradan açıklıyorum, o anlaşmayı getirsinler tekrar imzalamaya hazırım.

"Gerçeği söylesinler"

Fatih Tekke pazarlıklarında neler yaşandığını açıklamaktan yönetim taraftardan tepki göreceği endişesiyle çekiniyor. Ancak böyle düşünmemeliler, duydukları rahatsızlıkları, tüm detayları açıklayıp kafalardaki soru işaretlerini gidermeliler. Trabzonspor son dönemlerin en iyi oyununu oynamaya, gelecek adına umut saçmaya başladı. Böyle bir dönemde yapılacak aydınlatıcı açıklamalara bekledikleri gibi kötü tepkiler gelmez. Değişik beklentiler içerisine sokulan tribünler gerçeklere hak verir.
Nihat Genç/Yazar

"Şimdi Fatih konuşmalı"

Daha önce yine Fanatik"e konuşmuştum bu konuyla ilgili, fikirlerimin arkasındayım. Fatih Tekke gelseydi Trabzonspor"a çok şey katardı. Hem kaliteli bir futbolcu olarak hem de lider kişiliği ile... Ancak olmadı, bundan sonra da olma ümidi yok gibi görünüyor. Hayat devam ediyor, etmeli. Ve Fatih Tekke de çıkıp konuşmalı, konulara açıklık getirmeli. Sonuçta bu takımın mevcut oyuncularına destek verilmeli, onlar desteklenmelidir.

Hami Mandıralı/Eski futbolcu