Terör mağduru, bir canlı bombayı anma gününe katılan vekile isyan etti.
 
Van'da 9 Mart 2006'da canlı bomba ile gerçekleştirilen terör saldırısında iki gözünü ve iki bacağını kaybeden zabıta memuru Muhammed Şafi Aslan, şimdilerde biri saldırıdan sonra dünyaya gelen iki çocuğu ve eşi ile yaşama tutunmaya çalışıyor.
 
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Beşyol Meydanı'nda park halindeki Van Belediyesine ait zabıta aracına yönelik 9 Mart 2006'da terör örgütü üyesi tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda terörist ile biri zabıta memuru 3 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi de yaralandı.
 
Yaralananlardan biri de zabıta memuru Muhammed Şafi Aslan'dı. Aslan, saldırıda iki gözü ve iki bacağını kaybetti, ancak aylarca süren yaşam mücadelesinin ardından hayatta kalmayı başardı.
 
Gerçekleşen göz nakliyle yeniden görebilen, fakat tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren ve aradan geçen 5 yıllık sürede 36 kez ameliyat masasına yatarak her seferinde tarifsiz acılar çeken Aslan, şimdilerde biri saldırıdan sonra dünyaya gelen iki çocuğu ve kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan eşi ile yaşama sımsıkı sarılıyor.
 
Eminpaşa Mahallesi'nde babadan kalma derme çatma bir evde eşi ve çocuklarıyla yaşamını sürdürün Muhammed Şafi Aslan AA muhabirine, 5 yılda yaşadığı acıları, sıkıntıları birkaç cümleye sığdırmaya çalıştı:
 
''O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Sabah saatlerinde Beşyol mevkisinde görevliydik. Üzerimize doğru koşarak gelen biri, 'kaçın bomba patlayacak'' dedi. Ne olduğunu anlamadık. Kendime geldiğimde hastanedeydim. 20 gün Van'da yoğun bakımda kaldıktan sonra Ankara'ya sevk edildim. Saldırının üzerinden bir ay geçmişti ve ben Ankara'da hala tedavi görüyordum. Bir gün hastanede yatarken telefon geldi. Bir ses, hiç durmadan ağlıyordu. Bu, yeni doğan oğlumun sesiydi. Oğlum Abdülkadir, ben Ankara'da hastanedeyken dünyaya gelmişti. Gözlerim görmüyor, her tarafım bandajlı, yara bere içindeydi. Telefonda çocuğumun sesini dinlettikleri zaman bütün acılarımı unuttum. Çocuklarım olmasaydı yaşamam mümkün değildi. Ne göz, ne ayak, ne el var, yatağa bağlısınız. Ama çocuklarım var ve hiçbir şeye aldırmıyorum. Bir gün iyileşeceğimi umut ediyorum. Yürüyemesem de çocuklarıma babalık edeceğimi biliyorum.''
 
Aslan, yıllardır çektiği acılardan çok, unutulmanın acısını yaşadığını dile getirerek, terör mağdurları olarak seslerini duyuramadıklarından yakınarak kendisi gibi teröre bedel ödeyen insanların bir zaman sonra unutulduğunu söyledi.
 
Terör yüzünden görev arkadaşı Enver Tanrıtanır'ın yaşamını yitirdiğini, kendisi gibi onlarca kişinin ise sakat kaldığını, büyük acılar çektiğini vurgulayan Aslan, sözlerine şöyle devam etti:
 
''Biz onların yüzünden her şeyimizi kaybettik, ama hiçbir zaman sesimizi duyuramadık. Bazı kesimlerin terör saldırısında ölen canlı bombayı anma günü düzenlemesi ve bir milletvekilinin canlı bombayı övmesi beni derinden yaraladı. Ben 36 ameliyat geçirdim fakat bugüne kadar hiç bu kadar yaralanmadım, acı çekmedim. Bunu yapanları kınıyorum, lütfen bizi daha fazla yaralamasınlar. Son günlerdeki açıklamaları gördüğümde kahroluyorum. Bunların ne kadar vicdansız ve terör yandaşı olduğunu görüyoruz. Bana bakıp utansınlar. Kendini patlatan teröristlerin yıl dönümünü kutluyorlar ama bizim sesimizi duymuyorlar. Çıkıp canlı bombanın ölüm yıl dönümünü kutlayanlar, bizim gibi terör mağdurlarının yıl dönümünü niye kutlamıyorlar? Bu insanlar ölen arkadaşımı ve kaybettiklerimi geri getirebilir mi?''
 
Muhammed Şafi Aslan, saldırıda yaralandığı için tazminat davası açtığını ve 5 yıldır devam eden davanın henüz sonuçlanmadığını anlatarak, ''Danıştay terör nedeni ile ölen ve sakat kalanları mağdur edecek bir karar çıkardı. Böylelikle 5 yıldır davam eden ve bitme aşamasında olan tazminat hakkım kaldırıldı. Ben devlet büyüklerine seslenmek istiyorum. Lütfen bize yardımcı olsunlar, çocuklarımızın hakkını versinler. Kimseden yardım istemiyorum, hakkım olanı istiyorum'' dedi.
 
Aslan'ın eşi Emine Aslan ise eşini ilk günkü gibi sevdiğini belirterek, ''Çok acılar çektik. Psikolojimiz bozuldu. Yılarca Ankara'da süründük. Ama ben, eşime olan sevgimden hiçbir şey kaybetmedim. Bunları geride bıraktık. Ölünceye kadar eşimin yanındayım ve onu çok seviyorum. Ben Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın eşlerine sesleniyorum, ne olur terör mağdurlarının sesini duyun ve tazminat hakkımızı verin'' diye konuştu.
posta-AA