İnteraktif bir oyun olan ''Müziğe Dokunmak'' 2011-12 sezonu içerisinde planlanan otistik,zihinel engelli ve sakatlar haftasında özellikle çocukların müziği tanıtıp tedavilerine yardımcı olmaya amaçlayan bir misyonda üstlenerek bu konuda il kültür ve Milli eğitim müdürlükleri ile ortak bir çalışma yapılması planlanıyor.
 
Devlet Opera ve Balesi vizyon ve anlayışı içerisinde dekor,kostüm ve ışığı sıfır maliyetle gerçekleştirilen  oyun olma özelliği ile örnek teskil ediyor.  Gerek Süreyya sahnesinde gerekse Fulya Sanatın İLK ve TEK çocuk oyunu olma özelliğini elinde tutan '' Müziğe Dokunmak'' İBB Şehir Tiyatrolarının Çocuk festivalinde, Ümraniye sahnesi, Kağıthane sahnesinde İDOB'u başarı ile temsil ediyor. İBB Kağıthane temsili sırasında ''Uluslararası Mardin Çocuk Festivali'' temsilcileri oyunu izleyip  Mardin'e davet etti. "Müziğe Dokunmak" önümüzdeki günlerde Mardin'li çocuklar buluşacak.
 
İDOB teknik şartları ve temsil yoğunluğu ve özellikle de Süreyya Operasındaki teknik imkanlara göre repertuar ve program çalışmaları neticesinde repertuarda bulunan ''Çocuk Dünyası, Bremen Mızıkacıları, Heidi'' gibi çocuk oyunları gerek dekor gerekse solist sanatçıların yoğunluğundan dolayı ''Müziğe Dokunmak'' hem teknik hem de kast seçimindeki dikkatli yaklaşım ile İDOB bünyesinde sağlıklı bir teknik ve program esnekliği sağlayan bir oyun olma özelliğini taşımaktadır.
 
İDOB'un, sadece 25 kişilik(teknik,ışık,aksesuar,terzi ve oyunculardan) ekipden oluşan ''Müziğe Dokunmak'' adlı oyun Düzce,Bolu,Çanakkale,Sakarya, turnelerini gerçekleştirdi.