Coca Cola'nın yanlış muhteviyatla tüketiciyi yanılttığı iddia edildi. Diet Coke Plus'ı inceleyen ABD'nin en yüksek gıda kurulu Coca Cola CEO'su Kent'e uyarı mektubu gönderdi.



Food and Drug Administration, Coca Cola'nın CEO'su Kent'e gönderdiği mektupta "Tüketiciyi kandırmayın" dedi. Dünya devi içecek markası Coca Cola'nın başı dertte. Firmanın yanlış muhteviyatla tüketiciyi yanılttığı iddia ediliyor. Diet Coke Plus'ı inceleyen Food and Drug Administration, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'e uyarı mektubu göndererek "Tüketiciyi kandırmayın" mesajı verdi. Diet ve Plus gibi türlü isimler altında milyonlarca insanın kilo ve diabet zaafı kullanılarak satılan ürünlerin aslında kandırmacadan ibaret olduğunu ortaya çıkaran mektup ABD'de büyük tartışma yarattı.
ETİKETLE ÜRÜN İÇERİĞİ ÇELİŞİYOR

Mektupta etiket ile ürün içeriğinin nasıl çeliştiği de uzun incelemeler sonucuna dayandırılarak şöyle anlatıldı: "Diet Coke Plus etiketiniz üzerinde yapılan incelemeye göre, bu ürün Federal Yiyecek, İlaç ve Kozmetik Yasası'nı ihlal etmektedir. Diet Coke Plus isimli ürününüz yanlış etiketlendirilmiştir çünkü ürün besin ögeleri açısından iddia ettiği muhteviyatı taşımamaktadır. Lütfen en az 15 gün içinde bu uyarıya karsılık vererek bize aşama aşama aldığınız önlemleri açıklayınız."