Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeye Sanayi Bakanı Christian Estrosi ve Renault yönetiminin 2. numarası Patrick Pelata da katıldı.

Görüşmede Sarkozy'nin, yeni modelin Türkiye'de değil, Fransa'da üretilmesi konusunda Renault yöneticilerine telkinde bulunması bekleniyor.

AB Komisyonu'nun rekabet koşullarına aykırı olduğu gerekçesiyle uyarılarına rağmen Fransız yetkililer, devletin, şirketin hisselerinin yüzde 15'ini elinde bulundurduğu gerekçesiyle bu konuda söz söylemesinin doğal olduğu görüşünü savunuyor.

Renault'nun hisselerinin yüzde 15'i elinde olan Fransız devleti, 18 kişilik yönetim kurulunda iki üye bulunduruyor.

TOPLANTIDAN ÇIKAN KARAR BURSA'YI ÜZECEK

Renault grubunun, Clio 4 modelinin bir bölümünü Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında üreteceği bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Clio 4 modelinin üretim yeri konusunu görüşmek üzere bugün Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeye Sanayi Bakanı Christian Estrosi ve Renault yönetiminin 2. numarası Patrick Pelata da katıldı.

Görüşmeden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Renault Genel Müdürünün, Clio 4 modelinin bir bölümünün Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında üretilmesi konusunda taahhütte bulunduğu bildirildi.

''Carlos Ghosn'un toplantıda, Renault'nun bu fabrikada istihdamı sürdürerek, yakıtlı ve elektrikli araç üretimine devam edileceğini belirttiği'' ifade edilen açıklamada, grubun yine aynı fabrikada, Renault'nun mevcut modellerini ve Clio 4 modelinin bir bölümünü üretmeyi sürdüreceği kaydedildi.

Sarkozy, Clio 4 modelinin özellikle Türkiye olmak üzere sadece yurt dışında üretilmemesi konusunda Renault grubundan garanti talep ediyordu./haber7