Hayırlı haftalar, bu hafta biraz hastalıkları konuşalım istedim. Bugünlerde havalardan mı, yoksa psikolojik mi anlayamadığımız bir sebeple etrafımız hasta ve hastalıklarla dolu.

Oysa doğru beslenme ve daha sportif yaşamla daha az hastalanırız diye düşünüyorum. Bu aralar hastalık ve sebepleri ile ilgili araştırmalara sardım. Okuduğum bilgiler ışığında nefes almanın sağlıklı olmak konusunda çok güçlü bir destekleyici olduğunu gördüm.

Dr. C. Samuel yedi artı bir kuralı adlı kitabında, oksijenin beden için çok önemli olduğunu söylüyor. Dr West, beş dakikalık bir yürüyüşten çok beş dakikalık derin diyafram nefesinin alınması, sağlıklı olmak için birebir olduğunu anlatıyor.

Zehir ve atıkların vücuttan atılması, kanın temizlenmesi işlevi lenf sistemi tarafından gerçekleştirilir. Obezite, yüksek kan basıncı ve kireçlenme gibi rahatsızlıkların  kandaki proteinlerin dışarıya atılamadığından olduğunu söylüyor.

Nefessiz bir hayat olmuyor, sözü sağlığımız açısından doğru nefes almanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Şimdi de geçelim bu haftaki şifalı bitkimize;

Civanperçemi, dağların eteklerinde, çekici görüntüsü ile bize gülümserken, yumuşak ve mis kokusunu çevreye yayar, bizde bu cazibeye dayanamayarak önce vazolarımızda yer elması için, narin saplarından toplayıp eve getiririz. Eve getirdiğimiz bu güzelliğin aslında  her derde deva olduğunu biliyor muyuz?

Eski  kitaplarda civanperçemi neredeyse tüm hastalıklarda faydalıdır der. Çünkü en önemli özelliklerinden bir tanesi çok iyi kan temizleyici olmasıdır.

Civanperçemi çok titiz bir bitki olduğu içindir ki vücudu tamamıyla temizler. Bu özelliği sayesinde vücudumuza yıllar boyu hüküm sürmüş hastalıkları da vücudumuzdan atar. Civanperçemi kemik iliğini etkileyip kan üretimini düzene sokar. Civanperçemi akciğer kanamalarının durdurulmasında etkili bir ilaçtır ve eğir kökü ile birlikte kullanıldığında akciğer kanserini iyileştirdiği söylenmektedir. Mide kanaması, mide yangısı, mide üşütmelerine ve benzeri mide hastalıklarına iyi gelmekle kalmayıp aynı zamanda basura da iyi gelir. Böbreklerin çalışmasını düzenler. Dışkılamayı kolaylaştırır. Spazm giderici kalp ferahlatıcı, dolaşım sistemi düzenleyicisidir. Meksika’daki Zuni yerlileri civanperçemini yanık tedavisinde kullanmaktaydı.

Bitkinin ismi achillea eski Yunan savaşçısı Achillea'dan gelmektedir. Truva savaşı sırasında Achillea'nın askerleri yaralarını civanperçeminden elde edilen bir ilaçla tedavi etmişlerdi O günden bugüne bitki askerlerin yaralarını tedavisinde ünlenmiştir.

Diş ağrılarına, ateşlenmelere, tahriş olmuş cilde, düzensiz regli düzene sokmada kullanılır.

Menopoz öncesi ve sonrası rahatsızlıklara etkilidir. Rahim kanseri, çeşitli rahim rahatsızlıkları, yumurtalık iltihaplarında içilen civanperçemi çayları çok yararlıdır. Miyomlar ve beyaz akıntılar için, yarım banyolar tavsiye edilebilir.

Her zaman dediğimiz gibi bitkilerin taze ve gerçeğini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Huzurlu bereketli ve şifalı günler temennisi ile...