Söke Marangozlar Odası Başkanı Murat Elgin ile Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, en fazla ''çırak sıkıntısının'' marangozlar ile demircilerde yaşandığını söylediler. 
     Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, ''Şu anda Söke'de en az bin 500 kişiyi çırak olarak istihdam edebiliriz. Bize gelen çıraklar, staj amaçlı Endüstri Meslek Lisesi'nden gelen öğrenciler. Haftanın üç günü iş yerine gelen çıraklardan da verim alamıyoruz. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla birlikte çırak sayısında da büyük bir azalma oldu. Eğer zorunlu eğitim 12 yıla çıkarsa çırak sorunu daha da artacak'' dedi. 
     Türkiye'de eğitimin üretime dönük olmadığı için sorun yaşandığını ifade eden Söke Marangozlar Odası Başkanı Murat Elgin, çırak sorunu giderilemezse pek çok mesleğin sonunun geleceğini savundu. 
     Pamuk fiyatlarında yaşanan yükselmenin Söke'deki esnafın işlerinde hareketlenmeye neden olduğunu vurgulayan Elgin ve Tokmakoğlu, Söke'nin ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu, tarımın iyi olması durumunda ekonominin canlandığını ifade ettiler.