Amerika'da, Plainfield East Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki öğrenci kızın, çektiği çıplak fotoğrafını okuldaki başka bir erkek öğrenciye göndermesiyle başlayan çılgınlık, neredeyse okuldaki tüm öğrencilerin cep telefonlarına ulaştı.
Adeta bir virüs gibi tüm kampüse yayılan fotoğraf, okul yönetiminin polise haber vermesiyle en büyük "sexting" (cinsel içerikli fotoğrafla mesajlaşma) soruşturmasına dönüştü.
Fotoğrafın yayılma hızı, onu ilk yollayan öğrencilere sadece bir hafta içerisinde başka öğrenciler tarafından aynı fotoğrafın tekrar gönderilmesiyle ortaya çıktı.
Sözkonusu fotoğrafı başkalarına iletmek ve onu saklamak çocuk pornografisi suçuna girmekle beraber, yetkililer durumun sadece çocukça bir suç kategorisinde değerlendirileceğini açıkladı.
Yapılan bir araştırmaya göre, 12 ila 17 arasındaki çocukların %4'ü çevrelerine kendilerinin çıplak ya da yarı çıplak fotoğraflarını gönderiyor. Bu gruptaki çocukların %15'i de bu tür fotoğraflar aldığını söylüyor.
Plainfield Lisesi'nde öğrenim gören 1.300 öğrenciden kaçına bu fotoğrafın geldiği kesin olmamakla birlikte, polisin açıklamasına göre yüzlerle sayılabilecek bir rakam sözkonusu.
Olayla ilgili el konulan dokuz telefondan ikisinde sözkonusu fotoğrafa rastlanırken, olayın başlangıcında kızın çıplak fotoğrafını gönderdiği erkek öğrencinin bunu dört arkadaşına iletmesiyle yayılmaya başladığı anlaşıldı./milliyet