Telef olan hayvanlarının fotoğraflarını da ekledikleri dilekçeyle valilik ve kaymakamlığa başvurup, önlem alınmasını ve zararlarının karşılanmasını isteyen köylüler, sürülerine Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce doğaya salınan kurtların saldırdığını ileri sürdü. Çine İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, köylülerin iddialarını, 'şehir efsanesiö olarak niteleyip, 'Dağlarda aç kalan yırtıcı hayvanlar köylere inmeye başladı dedi.Çine'nin kuzeyindeki Madran Dağı eteklerindeki Hacıpaşalar, Ovacık, Topçam, Alabayır, Kırksakallar ve Katrancı'nın da aralarında bulunduğu 20'ye yakın köyde son 2 yılı içinde 100'e yakın büyükbaş veya küçükbaş hayvan, vahşi, yırtıcı hayvanların saldırısıyla telef oldu. Son olarak geçen Pazar günü, Hacıpaşalar Köyü'nde, evli, üç çocuk babası Mehmet Coşkun'un (51), iki danasından birinin kurt saldırısıyla telef olup, diğerinin yaralanması köylüleri çileden çıkardı. Çevre köylerdekiler, Coşkun'a destek vermek için Hacıpaşalar Köyü'nde toplandı. 
 
DOĞAYA SALINAN KURTLAR SALDIRIYOR İDDİASI 
 
Son zamanlarda saldırıya uğrayan hayvanlarından 4'ünün telef olduğunu 2'sinin sakat kaldığını belirten köylülerden Mehmet Coşkun, 'Kış gününde merada çadır kurup, hayvanlarımızı korumak için nöbet tutmaya başladık. Bugüne kadar büyüklerimizden ne böyle bir şey duyduk, ne de gördük. İki yıl önce Milli Parklar Müdürlüğü'nün doğaya saldığı kurtlar, hızla üreyip, hayvanlarımıza saldırmaya başladı. Köylülerle, sürek avına çıkmak istiyoruz Ancak, yasak olduğu için, izin verilmiyor. Yetkililer, 'Hayvanlarınızı ahırlarda tutun' diyor. Yem fiyatları çok pahalı, bu şekilde baş etmemiz zor. Üstelik bu mevsim meraların en verimli zamanıö dedi. 
 
'KÖYE İNMEYE BAŞLADILAR 
 
Köylülerden evli, iki çocuk babası Mehmet Yıldız da kendisinin üç ineğinin telef olduğuna dikkati çekip, 'Geçen Ağustos ayında kaymakamlık ve valilikten yardım istedim. 'Telef olan ineğinizin fotoğrafını çekin, diğer gerekli evrakları da hazırlayıp, müracaat edin. Zararınızın bir bölümünü karşılayalım' denildi. Denileni yapıp, bir çok kez valilik ve kaymakamlığa gidip, gelmeme rağmen bir sonuç alamadığım gibi kurtların saldırısı da sürdü. Dağlara kar yağmasıyla birlikte aç kalacak bu hayvanlar, daha da tehlikeli olacak. Bu hayvanların, sabah erken saatte okula giden çocuklarımıza saldırmasından korkuyoruz. Geceleri, sokağa çıkamaz olduk. Kötü bir durum yanmaması için yetkililerden önlem almalarını istiyoruzö dedi. 
 
Köylülerden Mehmet Topaloğlu (53) ise kurtların hayvanlarına saldırdığını belirtip yardım istedikleri Çine İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin 'Kurt saldırdığını nerden biliyorsunuz Saldırı anında fotoğrafını çekip, getirin' dediğini ileri sürdü. İlçe Tarım Müdürlüğü'nün şaka gibi bu isteği üzerine ne yapacağını şaşırdığını belirten Topaloğlu, 'Böyle giderse köyümüzde hayvancılık bitecek. Herkesin ahırı yok ki 24 saat hayvanlarını içerde tutsunö dedi. 
 
'KÖYLÜLERİN İDDİASI, ŞEHİR EFSANESİö 
 
İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, köylülerin hayvanlarına Milli Parklar Müdürlüğü'nün iki yıl önce doğaya saldığı kurtların hızla üreyerek saldırdığı iddialarının 'şehir efsanesiö olarak niteledi. Atıgan, yaptıkları araştırmalarda böyle bir şeye rastlamadıklarını kaydetti. Madran Dağı'nın vahşi bir doğal yapıya sahip olduğuna da dikkati çeken Atıgan, 'Vatandaşların yoğun müracaatları üzerine bölgede inceleme yaptık ve parçalanmış, iç organları boşaltılmış hayvanları gördük. Geçen yıl benim de hayvanımı parçaladılar. 2 yıl içerisinde telef olan hayvan sayısı yaklaşık 100 civarında. Dağlarda aç kalan yırtıcı hayvanlar köylere inmeye başladı. Bu konu ile ilgili olarak şimdilik en etkin çözüm köylülerin hayvanlarını korunaklı bir bölgede tutması. Devletin vahşi doğaya karşı tedbir alması şu anda çok mümkün görülmüyorö dedi. 
 
'YARDIM BÜTÇEMİZ YOKö 
 
Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk ise köylülerin durumu abarttığını ileri sürüp, köylünün hayvanlarına sahip çıkması gerektiğin savundu. Bu konuda köylüye yapılacak her hangi bir yardım bütçeleri olmadığını da vurgulayan Cantürk, yine de bu konuda daha dikkatli ve tedbirli olunması için ilçe tarım müdürlüğü ve muhtarlar aracılığı ile ciddi uyarılarda bulunup, alınacak tedbirler konusunda köylüyü uyaracaklarını söyledi.