Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışlı havalarda trafik kazalarında büyük artışlar olduğunu belirterek, sürücülerin düşük hızla seyretme ve takip mesafesini normal mesafeye göre yüzde 50 artırma kurallarına uyması gerektiğini söyledi. 
     Yağışlı havada ıslanan lastiklerin, kayganlaşan yol yüzeyine tutunma özelliğinin azaldığını ve fren mesafesinin uzadığını vurgulayan Keleş, yağmurlu havalarda direksiyonun düz ve sıkı şekilde tutulması, ani direksiyon kırma, ani frenleme ve sert manevra hareketlerinden kaçınılması gerektiğini belirtti. 
     Keleş, yol kenarlarındaki su birikintilerine süratle girilmesinin felakete yol açabileceğini ifade ederek, ''İçi su dolu derin yol çukurlarına düşen araçların fren balataları ıslanır. Bu durumda da fren yapmak mümkün değildir. Ancak düşük hızda seyredilirken frene çok hafif basarak balataları kurutmak ve durabilmek mümkündür'' diye konuştu. 
     Sürücülerin araçlarını kış şartlarına hazırlamaları gerektiğini belirten Keleş, araç kalorifer, ön ve arka cam rezistansları ve cam sileceklerinin çalışır duruma getirilmesi, seyir sırasında kapı camlarının içeriye su sıçramayacak şekilde açılması, kısa huzmeli farların mutlak açık tutulması, aracın tüm ışık donanımlarının çalışır durumda olmasının güvenli bir yolculuğa imkan tanıyacağını söyledi.