Çine Kaymakamı Celaletin Cantürk başkanlığında kaymakamlıkta toplanan Çine Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Çine Hayvan Pazarı'nın şap salgını nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatılmasına ve hayvan hareketlerinin kısıtlanmasına karar verdi.
Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle satılmak için ilçe dışına çıkartılan ancak satılamadığı için geri getirilen büyükbaş hayvanların ilçeye sokulmaması gerektiğini söyledi.
Çine Hayvan Pazarı'nın kapatılmasıyla ekonomik kayıplar yaşanacağını ancak daha fazla zayiat verilmemesi ve hastalığın bir an önce bertaraf edilmesi için bazı önlemlerin alınmasının da kaçınılmaz olduğunu vurgulan Atıgan, şöyle konuştu:
''Biz, her yıl düzenli olarak şap ve diğer hastalıklar konusunda hassasiyet gösterip gerekli çalışmalarımızı düzenli olarak yapıyoruz. Şap hastalığı konusunda aşılama çalışmalarımız düzenli olsa da bazı mikroplar değişik özellik gösterebiliyor. Çine Hayvan Pazarı'nı kapatmak, hayvan hareketlerini kısıtlamak yeterli olmayacaktır. Sorunun kısa ve etkili sürede sona erdirilmesi için çevre ilçelerdeki tüm pazarlar kapatılmalıdır. Üreticilerimiz bilinçli olmalı, hastalığın yayılmasına neden olan unsurlara izin verilmemelidir.''
Çine ilçesine bağlı Akçaova beldesinden, Kurban Bayramı için götürülen ancak satılamayınca beldeye getirilen 25-30 büyükbaş hayvanda şap hastalığının görülmüş ve 25 hayvan telef olmuştu.