Eski MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’in ölümünün üzerindeki sır perdesi aralandı. Akter’in kendisini taciz ettiğini öne süren Tuğçe Yıldıran, eski MİT’çiyi yanlışlıkla vurduğunu iddia etti.

İfadesinde Tahsin Haluk Akter’i vurduğunu söyleyen Tuğçe Yıldıran tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Müfit Ali Tengiz, Tuğçe Yıldıran’ı teslim olması için ikna ettiğini söyledi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, başına 3 el ateş edilerek öldürülen eski MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’in (63) katil zanlısı olarak gözaltına alınan Tuğçe Yıldıran (28) ile Müfit Ali Tengiz (66) 14 saat süren ifade sürecinin ardından tutuklanak cezaevine konuldu.

Bodrum’a bağlı Yalıkavak Beldesi’nin Gerişaltı Mevkii’ndeki evinde, geçen 29 Mart’ta cesedi bulunan eski MİT mensubu Tahsin Haluk Akter’i öldürdüğü iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alınan ve Bodrum’a getirilen Tuğçe Yıldıran ile Müfit Ali Tengiz’in Bodrum Adliyesi’nde ifadelerinin alınması yaklaşık 14 saat sürdü. İstanbul’da polise teslim olan ve Akter’i öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenilen Yıldıran ifadesinde olay günü yaşananları şöyle anlattı:

‘Korkudan tabancayı üzerine attım’

“Bana, ‘Dışarıda 100 TL’ye çok güzel masaj yaptırıyorum. Beni memnun et, ben de seni memnun edeyim’ dedi. Öyle işlerden anlamam, dedim. Ardından belindeki 7.65’lik Lama marka tabancasını gösterip ‘Bak mermi böyle ağza veriliyor’ dedi. Oral seks yapmayı teklif etti, sarılıp öpmek istedi. Sert şekilde reddettim. Ardından mutfak dolabının altına gitti, bir şeyleri tamir ediyordu. Benden ışık tutmam için ‘Koca memeli, bana çakmak getir’ dedi. Çakmağı götürdüm. ‘Mal mısın nesin, çakmağı doğru dürüst tut’ dedi. O anda ben de yere doğru yaklaştım. Beni ellerimden tutup, kendine çekip öpmeye çalışınca, diğer elimdeki tabanca 3 el ateş aldı. Korkudan tabancayı Akter’in üzerine attım, yere yığıldı kaldı. Sonrasını hatırlamıyorum.”

‘Kanlar içinde yatıyordu’

Yıldıran, olaydan sonra eve gelen Duygu Demirtaş ve Müfit Ali Tengiz ile yaklaşık yarım saat konuştuklarını belirterek, “Ali Bey, ‘Yalıkavak jandarmaya gidip teslim ol’ diyordu. Beni İstanbul’a ailemin yanına götürmesi için ikna ettim” dedi.

Tengiz ise ifadesinde, Akter ile 14 yaşından beri arkadaş olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Görevinden uzaklaştırıldıktan sonra birlikte gelip Bodrum’a yerleştik. Olay günü Duygu Demirtaş ile Haluk’un köpeğini gezdirmek için bahçeye dışarı çıkmıştım. Bir ara 2 el silah sesi duyar gibi oldum. Ama emin olamadım, etrafta çok gürültü vardı. Eve 25 dakika sonra döndüğümüzde, Tuğçe yere çökmüş oturuyordu. Mutfağı gösterdi. Haluk’u yerde kanlar içinde yatarken gördük. Şakağından kan yayılıyordu, nefes almıyordu. Tuğçe’ye neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, Akter’in kendisini taciz ettiğini anlattı. Kendisine hakaret ettiğini, daha sonra da mutfak dolabının altına girerek su borusunu tamir etmeye çalışırken, elindeki tabancanın 3 el ateş aldığını söyledi.”

‘Teslim ol dedim’

Genç kadına ‘Jandarmaya gidelim teslim olalım’ dediğini de belirten Müfit Ali Tengiz, “Bana ‘Beni İstanbul’a götür, ailem orada... İtiraf ederim, onlar da bana yardımcı olurlar’ dedi. Sonra arabaya binerek oradan ayrıldık. Yolda trafik polisinin radarına yakalandık, ceza kestiler. Yolumuza devam ettik. İstanbul’a geldiğimizde Tuğçe teslim olmaya niyetliydi, ancak Haluk’un MİT’çi olduğunu öğrenince ‘Bana komplo kurarlar’ diye teslim olmaya korktu. Daha sonra teslim olması için ikna ettik” diye konuştu.

Tutuklanan Müfit Ali Tengiz, Bodrum Cezaevi’ne gönderildi. Tuğçe Yıldıran ise Muğla Cezaevi’ne konuldu.

Milliyet