Balıkesir’de geçen yıl Ocak ayında meydana gelen olaylar, kahve işleten 40 yaşındaki Mehmet Durna’nın kendisinden haraç isteyen kahve sahibi ‘Çarli’ lakaplı Mehmet Erhan Çetin’i (25) dövmesiyle başladı. İddiaya göre Mehmet Erhan Çetin ve arkadaşları, Mehmet Durna’yı intikam almak için 5 Ocak tarihinde dağa kaldırıp öldürdükten sonra define için kazılan bir çukura gömdü. Aynı grup, bu olaydan 4 gün sonra aralarında bir hesaplaşma olduğu belirtilen, 'Arap' lakaplı Serkan Özmen’i (30) Vicdaniye Mahallesi’ndeki evinden kaçırdı ve öldürdü. Çete, olaya şahit olduklarını öğrendikleri Samet Erkutoğlu (17) ve Ercan Altuntaş’ı (20) da, daha sonra Serkan Özmen’in öldürdükleri yere götürdü. Erkutoğlu ve Altuntaş’a Serkan Özmen’in cesedini, daha önce öldürdükleri Durna’nın cesedinin üzerine gömdüren çete, ardından ikisini de bir başka çukura indirerek öldürdü ve gömdü.
 
Olay sonrası başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık (31), Kamil Demir (24), Ferdi Duran (24) ve Mustafa İnan (32) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nin isteği üzerine de dava güvenlik gerekçesiyle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık, Kamil Demir, Ferdi Duran ve Mustafa İnan katıldı. Öldürülen 4 kişinin yakınları  Ethem, Ayfer ve Kübra Altuntaş ile Şükran Erkutoğlu da duruşmada hazır bulundu. Duruşmada sanık avukatları, bu aşamada bir diyecekleri olmadığını belirterek, savunmalarını hazırlamaları için süre istedi. Mahkeme heyeti tutuklu 5 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
 
Duruşma sonrası taraflar henüz salondan çıkartılmadan sanıklar ile kendilerine tepki gösteren ölenlerin yakınları arasında tartışma başladı. Bunun üzerine ölenlerin yakınları salona çağrılan polislerce duruşma salonundan çıkarıldı. Tutukluların adliyeden çıkarılarak cezaevi aracına bindirilmesi sırasında da arbede yaşandı. Ölen kişilerin yakınları, cezaevi aracına saldırmak isteyince araya giren polis ve jandarma ekipleri tarafından engellendi. (DHA)