Congcheng, şirketin 2011 çalışmaları ve 2012 hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 140 ülkede, 120 binden fazla çalışanla faaliyet gösteren şirketin bu yılın ilk yarısında 15,2 milyar dolar satış gelirine ulaştığını söyleyen Congcheng, yıl sonunda bu rakamın 32 milyar doların üzerine çıkacağını anlattı.
Telekomünikasyon sektörüne ilişkin projelerle faaliyetlerine başladıkları Türkiye'de 2011'deki satışlarının 440 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini ifade eden Congcheng, Huawei Türkiye'nin 2012 itibariyle 10. yılına, şirketin Orta Asya ve Kafkasya bölge merkezi olarak gireceğini vurguladı.

Türk Telekom, Vodafone, Turkcell ve Avea gibi operatörlerle telekom alt yapısını kurarak sürdürdükleri çalışmaları kapsamında 3G anlaşmaları çerçevesinde tüm operatörler tarafından tercih edildiklerini dile getiren Congcheng, bilgi ve iletişim teknolojileri tedarikçisi olarak, Aralık 2011 itibariyle Türkiye'de 350'si ARGE olmak üzere toplam 850 kişi istihdam ettiklerini anlattı.
2011'de global ölçekte yeniden yapılanma sürecine girdiklerini belirten Congcheng, telekomun yanı sıra kurumsal çözümler ve cihaz yönetimi olmak üzere üç ana iş kolunda uzmanlaşma kararı aldıklarını söyledi.

Congcheng, ''İlk büyük anlaşmamızı Ankara-Eskişehir arası hızlı tren projesi için video izleme ve dünyanın en hızlı veri iletim çözümünü sağlamak amacıyla Savronik ile imzaladık. Finans, eğitim, enerji ve sağlık sektörlerindeki gelişmeleri ve bu kapsamdaki projeleri yakından takip ediyoruz'' diye konuştu.

''2012'nin ilk çeyreğinde piyasaya yeni, çarpıcı tabletler ve akıllı telefonlar sunacağız''
Türkiye'de cihaz yönetimi alanında da büyük bir gelişme gösterdiklerine işaret eden Congcheng, ''GSM operatörleri ile yaptığımız işbirliğiyle mobil internet ve akıllı telefon ürünlerini piyasaya kazandırdık. 2012 yılında piyasaya yeni akıllı telefonlar sunarak marka bilinirliğimizi artıracağız. 2012 yılının ilk çeyreğinde piyasaya yeni, çarpıcı tabletler ve akıllı telefonlar sunacağız. Çin merkezli uluslararası bir firma olarak, pazara yüksek kalitede ürünler sunmaya büyük önem veriyoruz'' dedi.

Congcheng, Türkiye'deki faaliyetleri kapsamında Çin ve Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için de çaba gösterdiklerini vurguladı.

Congcheng, Fatih Projesi ile ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:
''Fatih Projesini yakından takip ediyoruz. Fatih projesi, Türkiye'nin eğitim alanında başlattığı en önemli projelerden birisi. Bu proje kapsamında öğrenciler tabletleri ve akıllı tahtaları kullanarak eğitimden daha fazla faydalanacak. Bu proje eğitim alanındaki eksiklikleri giderecek. Kırsal alanlarda geleneksel yöntemlerle ulaşılamayan ücra köşelere de, öğrencilerin internet üzerinden her türlü bilgiye ulaşmaları sağlanacak.
Global anlamda bilgi ve iletişim teknolojileri tedarikçisi olan Huawei'nin, Fatih Projesine IT ve ICT altyapısı konusunda katkısı olabilir. Fatih Projesiyle ilgili tüm çalışmaları yaklaşık 1,5 senedir yakından takip ediyoruz. Daha önce Çin'de ve Tayland'da eğitim alanında benzer uygulamaları yaptık. Türkiye'de neden olmasın?''

Congcheng, gerekli önlemler alındığı takdirde Türkiye'nin 2012'de de Çin'le beraber hızlı ekonomik büyüme gerçekleştireceğine olan inancını da dile getirdi.