Aydın’da eskiden her köyde bulunan kalaycılar şu anda bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar azaldı. Mevcut kalaycılar da konar-göçer çalışmaya başladı.
Yaşı 64 olmasına rağmen kalaycılık mesleğini yürüten gençler arasında yer aldığını belirten Recep Demirci, ucuz Çin mallarının, bir çok ülkenin ekonomisine olumsuz etkilediği gibi bir çok mesleği de yok ettiğini söyledi. Kalaylı kaplarda pişen yemeğin tadının bile diğer kaplarda pişenlerden daha lezzetli olduğunu iddia eden Recep Demirci, “Kalaycılık bir zamanlar iyi meslekti. 4 çocuğumu da bu işten kazandığım parayla büyüttüm, ancak benim halimi gördükleri için haklı olarak hiç biri bu mesleği seçmedi. Eskiden dükkanımızda bekler gelen müşterinin kabını kalaylardık. Düzenli bir hayatımız vardı. Şimdi ne ev yüzü görüyoruz ne sıcak bir yuva. Balıkesir Edremit’ten yola çıktık. Bütün bölgeyi köy köy dolaşıp kap kalaylatacak insan arıyoruz. Bu Çin Malları bizleri de perişan etti” dedi. 
Kendisinin mesleğe çocukluğunda başladığını belirten Recep Demirci, “Benden sonra çırak yetişmez oldu. Yaşlılar öldü, bizler de yaşlandık. Bu meslek böyle giderse yok olur gider. Bakır kaplar, insan sağlığı açısından alüminyum ve diğer ürünlerden yapılmış kaplara göre daha iyi ama her nedense tercih edilmiyor" diye konuştu.