Galatasaray, yedeklerle çıktığı kupanın son maçında Ankaragücü ile 0-0 berabere kalıp çeyrek finalini resmileştirdi. Berbat bir sahada oynanan maçta futbol adına hiçbir şey yoktu. Emre Güngör, Sarkan Kurtuluş ve Ayhan gibi isimler şans buldu. Rijkaard'ın prenslerinden Emre Çolak da ağabeyi Arda'nın yerine 11'de forma giydi. Fenerbahçe'deyken ters kanatta efsaneleşen Ümit Özat'ın Ankaragücü'nün yardımcı hocası olarak kenardan izlediği maçta sağ ayaklı Uğur Uçar'ın sol bekte oynatılması da ayrı bir ironiydi. İlk yarının tek pozisyonu ise şöyle gelişti; 38. dakikada savunmadan çalımlarla kurtulan Bilal, ceza alanına girer girmez sert bir şut çıkardı. Top üstten auta çıktı. İkinci yarıda kar yoğunlaştı, saha iyice bataklığa dönüştü. Değişen bir şey daha vardı, o da berbat futbolun işkenceye dönüşmesiydi.

Avrupa'nın en popüleri Arda Turan

Galatasaray'ın milli futbolcusu ve takım kaptanı Arda Turan, dünyada 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları anketinde Avrupa kıtasında birinci olurken, dünya sıralamasında ise ikinciliği aldı. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu yıl 4. kez düzenlediği 'Dünyada 2009 Yılının En Popüler Aktif Futbolcuları' anketinde Türkiye'den Galatasaraylı Arda Turan ve Bursasporlu Sercan Yıldırım ile Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell da yer aldı. IFFHS, oylamanın sonuçlarını internet sitesinden açıklarken, dünya genelinde Real CD Espana takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Carlos Alberto Pavon 195 bin 182 oyla ilk sırayı aldı.

Aslan'da 10 eksik

Galatasaray'da 10 futbolcu maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları bulunan oyunculardan Nonda ile Barış kadroya alınırken, sakatlıkları devam eden kaleci Franco, Neill, Baros, Kewell, Sabri, Elano, Aydın, Gökhan Zan, Hakan ve Afrika Kupası'nda bulunan Keita kadroya giremedi./akşam