Yapılan ihale öncesi bir konuşma yapan ihale komisyonu başkanı Zafer TOPUZ, “Havalimanının kiralanmak suretiyle işletilmesi işine ilişkin ihalenin yapılacağını, DHMİ envanterinde yer alan ve 15 Ağustos 2002 tarihli protokolle Jandarma Genel Komutanlığına geçici olarak tahsis edilen Aydın-Çıldır Havalimanının sivil trafiğe açılmasının gündeme geldiğini ifade eden sayın Topuz, konuşmasının devamında, Havalimanının Aydın Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı ile ortak kullanımına yönelik olarak 17 Ekim 2011 tarihinde yeni bir protokol imzalandığını, ihale şartname ve sözleşmesi gereği, Jandarma Helikopter filo komutanlığı sorumluluğunda bulunan bölgenin dışında kalan Aydın/Çıldır havalimanının işletimini, ihaleyi kazanan firmanın gerçekleştireceğini, hava seyrüsefer hizmetlerinin ise DHMİ tarafından verileceğini söyledi. ”

İhalede, ilk etapta isteklilerin dış zarflarının açılacağını anlatan Topuz, ``İhale şartnamesinde belirtilen evrakların var/yok değerlendirmesi yapılacak, varlığı tespit edilen belgelerin bilahare İhale Şartnamesi ve eklerine uygun olup olmadığı Komisyonumuz tarafından incelenecek. Teklifleri ve belgeleri İhale Şartnamesi ve eklerine uygun olduğu tespit edilen isteklilerin duyurusu yapılacak ve bu isteklilerin ikinci etapta, iç zarfları açılarak iç zarf içindeki belgeleri şartnameye uygun olan isteklilerle Pazarlık Oturumları başlatılacak`` diye konuştu.

Topuz, ihale kararının, Rekabet Kurumunca değerlendirilmesi ve DHMİ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasından sonra istekliye tebliğini müteakip, İhale Şartnamesi ekinde yer alan Uygulama Sözleşmesi Taslağı ve ekleri, ihaleyi kazanan istekli ve idaremiz arasında taraflar arasında imzalanarak yürürlüğe gireceğini kaydetti.

THY Anonim Ortaklığı ile Güneş Express Havacılık AŞ`nin teklif verdiği ihalede, dış zarfların açılma işleminden sonra iç zarfların açılması müteakip pazarlık usulüne geçildi.

Sadece firma yetkililerinin katıldığı pazarlık usulü üç oturumdan oluştu. Pazarlığın hemen ardından açık artırma oturumuna geçildi.

Açık artırmada Türk Hava Yolları’nın (THY) ilk teklifi yüzde 4+KDV olurken, Sunexpress’in ilk teklifi ise yüzde 3,5+KDV oldu.

İhalenin son aşamasında, açık artırmanın son tekliflerini THY yüzde 7+KDV, Sunexpress ise yüzde 4,5 olarak belirledi.

Bu tekliflerin ardından İhale Komisyonu Başkanı Zafer Topuz, İhaleyi Türk Hava Yolları A.O.’nın kazandığını ve bu tekliflerin DHMİ Yönetim Kurulunca değerlendirildikten sonra onaylanmak üzere Rekabet Kurulu’na imzaya gideceğini açıkladı.

Kararın açıklanmasının ardından taraflar ihale komisyonu üyeleri ve birbirleriyle el sıkışarak salondan ayrıldı.

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!