Dudaktan Kalbe” dizisinin yıldızı Fadik Atasoy, "Sette üşütmekten ciğerim ve böbreğim harap oldu ama işime sevdalıyım” diyor. Genç oyuncudan ilginç açıklamalar.


Hayrola Fadik Hanım, duyduğuma göre 'Dudaktan Kalbe' adlı diziden ayrılıyormuşsunuz, neden? Evet, ayrılıyorum. Zaten başta 13 bölüm diye anlaşmıştık. Çünkü çok önceden yaptığım planlar vardı. Yoksa bu sette çok mutluyum. n Bundan sonraki programınız nedir? Amerika'da babamla birlikte bir tiyatro oyunu sergileyeceğiz. Daha önce 'Kanlı Nigar' adlı oyunda karar kılmıştık. Şimdi değiştirdik; babamın yazdığı, 2004 yılında Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter'in sahnelediği “Nasreddin Hoca'nın 1 günü” adlı oyunu Aralık ayında sergileyeceğiz. Baba kız aynı sahnedeyiz yani.

FESTİVALDE 4.5 SAAT SERUM ALDI

n Şu anda dizi setindeyiz ve sizle çekime verilen arada sohbet ediyoruz. Kış günü incecik bir elbiseyle soğuktan tir tir titriyorsunuz. Bu iş, göründüğü gibi güllük gülistanlık değil, öyle değil mi? İnanmayacaksınız ama ben böbrek ve ciğerlerimi dizi setinde verdim. Yalan değil, dizi çekimlerindeki çalışma şartlarımız o kadar zor ki, soğukta, dur durak bilmeden çalışıp duruyoruz. Böbreklerimi çok üşüttüm, çok sıkıntı çektim bu yüzden. Aynı şekilde ciğerlerim de harap oldu. Altın Portakal Festivali'nde açılış günü bana 4.5 saat serum verildi. TÜRKSAV yetkilileri sabaha kadar başımda kaldı, teşekkür ederim. Bu işte iddia değil, sevda önemli. Sevdalıysan yaptığın iş seyirciye de ulaşıyor.

BUĞDAY TARLASINDA ŞANSON

n 'Beyaz Melek' isimli sinema filminde Mahsun Kırmızıgül'ün karısı rolünde oynuyorsunuz. Şarkıcılığı öne çıkan Mahsun Bey'den teklif geldiğinde ne düşündünüz? Bir daha böyle dev bir kadroyla başka nasıl zaman geçirebilirdim ki, tabii hemen teklifini kabul ettim. Hayatımda geçirdiğim en güzel deneyimdi. Nejat Ağabey ile saatlerce sohbet ettim. Lale Belkıs'la Diyarbakır'daki buğday tarlalarında şansonlar söyledim. Tiyatronun tarihi onlar. Hepsi babamın arkadaşlarıydı ve babamın gençlik hikayelerini onlardan öğrendim.

Para aldınız mı? Evet, Mahsun bize para verdi. Ama uçmadık çok fazla. Herkesle çok ilgilendi, kimseyi kırmadı. Esas oyunumu, 'Zeynep'in 8 Günü' adlı sinema filminde oynadım. Her sahnede ben varım.

Mahsun'un dizilerdeki performansını izler miydiniz? Seyretmedim dersem ayıp olur mu? Türkiye'de önce oyunculuk kavramını konuşmak lazım. Oyunculuk değişebilme sanatıdır, şaşırtma sanatıdır. Kendini oynamak değildir, tekrarlamak değildir. Hakikaten bir nevi varoluşuna meydan okumaktır. Aslında bu kadar karmaşık görünse de sokakta top oynayan çocuklardan hiç farkımız yok, bu iş bu kadar da naiftir. Oyunculuk temiz bir yürek ister. Shekespeare'in bir sözü var, çok severim, "Oyuncu iyi yürekli olsun, kötü oynasa da affedilir"

TEK DERDİM İZ BIRAKMAK

Türkücülerin, şarkıcıların oyunculuk yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hiç ilgilenmiyorum. Benim tek derdim, kendi parmak izimi bırakmak. n Sanatçı sizce egosunu törpüler mi? Ego kötü değildir. İyisi var kötüsü de var. Alkışlanmak istemezsen oyuncu olmazsın ki? Taktir edilmek var, beğenilmek var işin içinde. Bir süre sonra, ne kendin için oynuyorsun, ne başkaları için oynuyorsun; sanat için oynuyorsun. Aşık olmak gibi bir şey.

BAZI İNSANLAR BENDEN RAHATSIZ

Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünü burslu kazanmışsınız, 5 dil biliyorsunuz, yurt dışında tiyatro üzerine eğitim ve deneyiminiz var. Meslektaşlarınız sizden korkuyor mudur? Bazı insanları rahatsız ediyorum, biliyorum. Ben ukalaymışım, çok bilmişmişim, çok konuşuyormuşum, öyle diyorlar arkamdan. İşimle ilgili fazla ateşliyim; galiba bu onları memnun etmiyor. Bazıları yüzüme bile söyledi bunu; "Senden korktuğumuz için, seninle çalışmak istemiyoruz" diyorlar. Ben tartışmayı severim ama beyin fırtınası şeklinde olmalı.

SiNEMA OZEL DiKiM DiZiLER KONFEKSiYON

Dizi, sinema ve tiyatro her biri sizin için ne ifade ediyor? Sinema 'haute couture'dir, özel dikimdir yani. Dizi filmler konfeksiyondur, konfeksiyon dikmeden sokağa çıkamazsın. Tiyatro er meydanıdır. Tiyatroda kimse sana karışmıyor, orada oyuncu var. Bir hatan olursa sorumlusu sensin.

Tiyatro sizin için vazgeçilmez mi? Vazgeçilmezlerim arasındadır. Antalya'da 6 yıl tiyatro yaptım, kendimi resmen oraya kapattım. Antalya Şehir Tiyatrosu müdür yardımcılığı yaptım. Sonra, Bulgaristan Tiyatrosu'na gittim, orada Türk Tiyatrosu kurdum. 'Carmen' de oynadım.

Sinemada son anda kaçırdığınız işler oldu mu? Uğur Yücel'in 'Yazı Tura'sında ben oynayacaktım ama programlar çakıştı. Hatta prova bile yaptık. Yabancı bir projede yer alacaktım; Burt Reynolds ve Nastasia Kinski'yle 'Woman İn Love' filminde oynayacaktım. 11 Eylül patladı, olmadı.

Bugün