Geleneksel olarak bu yıl 2.’si düzenlenen etkinlikte Ramazan ayı öncesi köylü kızların seslendirdiği ilahiler, Nazilli Mehteran Takımı Konseri ve Semazen gösterileri davetlileri coşturdu. Etkinlikte ürünlerin bereketli olması için mevlit okutulup dualar edildi.

Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demir, Çiftlik İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Arslan ve İhtiyar Heyeti komitesinde Ay-Tarım Şirketi sahibi Hasan Aydaş’ın sponsorluğunda düzenlenen ‘Tarım Hasadı’ etkinlikleri kapsamında tüm davetlilere yemek verildi. Yemeğin arıdan Çiftlik köyü ve çevresindeki köylerde görev yapan imamlar tarafından mevlit programı yapılıp ürünlerin bol ve kazançların bereketli olması dualar edildi.

Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Gültekin Kılınç, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Tarım İl Müdürü Salih Köksal,Köşk Ziraat Odası Başkanı Metin kaymakçı, İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Ülgen, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çevre köylerin muhtarları katıldı.

Son yıllardan Aydın Bölgesi’nin en önemli domates üretim merkezlerinden biri olan Çiftlik Köyü’nde domates üreticileri arasında yapılan kaliteli domates yarışmalarında Ümit Sağlık birinci, Ahmet Özer ikinci ve Mehmet Ünay üçüncü seçildi. Dereceye giren çiftçilere ödülleri Milletvekili Semiha Öyüş tarafından verildi.

KÖYÜN MİNİK KIZLARI COŞTURDU

Ramazan ayının başlaması ve ürünlerin bol ve kazançların bereketli olması nedeniyle dini ağırlıklı düzenlenen programda, yaz kursları kapsamında Çiftlik Köyü Kur’an Kursu’nda eğitim gören köyün minik kızları köylülere ilahi konseri verdi. Ardından Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı konser verirken, gecenin sonunda semazen gösterisi düzenlendi.

“TARIM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Kaliteli domates üretimi yarışmasında dereceye giren çiftçileri ödüllerini veren AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, hükümet olarak tarıma ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, kaliteli ve bilinçli üretime büyük önem verdiklerini söyledi. Bu kapsamda Tarım Müdürlükleri başta olmak üzere çiftçinin hizmetinde olan tüm kurum ve kuruluşlardan faydalanılmasını öneren Öyüş, “Bilinçli bir üretim için her türlü desteğe hazırız, gece gündüz yanınızdayız” diyerek üreticilere bol ve bereketli kazançlar diledi.

“MARKALAŞMA ÇOK ÖNEMLİ”

Dünyanın en verimli topraklarına sahip Aydın’da en önemli sorunların başında istihdam, markalaşamama ve çevre sorunu geldiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın’ın Türkiye’nin uzun yaşam merkezi olduğunu ve bu konudaki bilimsel çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İddia ediyorum, bu topraklarda yetişen domatesleri yiyen kişilerin de ömrü uzun oluyor. Ancak bizim Aydın olarak 3 önemli sorunumuz var. Bunların ilki istihdam, ikincisi markalaşma diğeri de çevre. Markalaşamadığımız için en uzun yaşayan insanların tükettiği sağlıklı ürünlerimizi yeterince tanıtamıyoruz. GEKA ve Tarımsal Destekleme Ajansı ile Aydın 2012’de bir ivme kazandı. Dalama’ya kurulan salça fabrikasının ardından Nazilli’de sebze ve meyve kurutma tesisleri kuruldu. Geçtiğimiz hafta da Sultanhisar’da meyve suyu tesisleri kuruldu. 2023’te Aydın için 10 bin dönem sera hedefliyoruz. Bu istihdam sorununu önemli ölçüde çözecektir. Çevreye saygılı, kaliteli ve markalı üretim yaparak sorunları çözmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Türkiye’de kendisine yetenden fazlasını üreten nadir ilçelerden birinin Köşk ilçesi olduğunu belirten Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, üretimde gayet iyi olduklarını bu süreçten sonra eğitime ağırlık vereceklerini belirterek, ilçenin ve Çiftlik köyünün çalışkan fertlerine teşekkür etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png