Olaydan sonra kaçarken çatışmaya giren çifte tabancalı H.Ö., bir polis memurunu ayak bileğinden yaraladı; kendisi de kol ve bacağından vurularak yakalandı.
 
Menemen’in Emiralem Mahallesi’nde oturan bir çocuk annesi Filiz Aktaş, muhasebesinde çalıştığı Koyundere’deki tekstil atölyesine gitmek üzere saat 07.30 sıralarında yola çıktı. Aktaş, İzmir-Çanakkale Karayolu üzerindeki Menemen Yaya Üst Geçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp, geçen yıl boşandığı H.Ö. önünü kesti. 1992 yılında işlediği bir cinayetten yattığı cezaevinden bir süre önce çıktığı öğrenilen H.Ö., belinden çıkardığı tabancayla genç kadını kurşun yağmuruna tuttu. Başına ve göğsüne isabet eden çok sayıda mermi ile kanlar içinde kalan Aktaş, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu bildirdiği yolun karşı tarafındaki trafik polisleri, kaçmaya çalışan zanlıyı takip ederken, bir yandan da taviye ekip istedi.
 
Polis ekipleri, H.Ö.’yü olay yerinin 50 metre ilerisindeki Muammer Aksoy Caddesi’nde, sıkıştırdı. Polisin, "teslim ol" çağrısına H.Ö., yoldan geçen çok sayıda öğrenci olmasına rağmen silahla ateş ederek karşılık verdi.
 
ÖĞRENCİYİ KURTARDI KENDİ YARALANDI
 
Çıkan çatışmada polis memuru 45 yaşındaki M.Y., yoldan geçen bir öğrencinin arada kalıp vurulmasını engellemek için önüne atlayınca, sol ayak bileğine isabet eden kurşunla yaralandı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmada H.Ö., bacak ve kolundan vurularak, yaralı yakalandı. H.Ö.’nün üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan, başka bir isme düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıktı. Yaralı polis memuru M.Y. ile H.Ö., Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, 20’nin üzerinde boş kovan ele geçirildi.
 
Filiz Aktaş’ın, boşanmalarının ardından kendisini sürekli rahatsız ettiği gerekçesiyle polise, Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nde çalışan H.Ö.’yü üç kez şikayet ettiği ortaya çıktı. H.Ö. de geçen yıl temmuz ayında, velayeti annesinde olan 5 yaşındaki oğulları M.B.Ö.’yi dövüp işkence yaptığını ileri sürdüğü boşandığı eşi Filiz Aktaş hakkında polise şikayette bulunmuştu. Genç kadın, boşandığı eşinin kendisinden intikam almak için şikayetçi olduğunu iddia edip, çocuğunun kulağındaki rahatsızlığı nedeniyle başının dönmesiyle düşüp yaralandığını söylemişti.