Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in vefatının 8. yılı nedeniyle bir anma gecesi düzenledi. 
 
Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katıldı. Burada bir konuşma yapan Çiçek, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan hakkında çarpıcı iddiada bulundu. 
 
Çiçek "Yakın tarihin en büyük katliamlarından biri dünyanın gözleri önünde 1992 yılında Hocalı'da yapılmıştır. O katliama bugün Ermenistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan da katılmıştır" dedi.
 
Türkiye'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tesis edilmesi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirten Çiçek, şunları kaydetti: 
 
"En büyük katliamlardan biri Hocalı'da yapmıştır''
''Nasıl ki 1918'de ilk bağımsız devletini kuran Azerbaycan'ın yanında olduysak, 1991'deki ikinci ve ebedi bağımsızlığında da yanında olduk ve hep olacağız'' diyen Çiçek, Mehmet Emin Resulzade'yi ve Bakü'nün kurtarılmasında görev alan şehit ve gazileri rahmet ve saygıyla andığını söyledi.
 
Türkiye'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tesis edilmesi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirten Çiçek, şunları kaydetti:
 
''Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın haklarının korunması bizim dış politika önceliklerimiz arasındadır. Dağlık Karabağ sorunu Kafkaslar'daki barış ve istikrarı tehdit eden en önemli sorundur. Bu konuyla ilgili bütün devletleri ve uluslararası kuruluşları Ermenilerin haksız işgalini sona erdirmeye davet ediyoruz. Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normale dönmesinin olmazsa olmaz şartı Azerbaycan topraklarındaki işgalin kesinlikle sona ermesidir.
Bir de Ermenistan'ın sürekli tekrarladığı 'soykırım' iddiası söz konusudur. Bu iddialarını siyasi bir kampanyaya dönüştürmüşler ve bugünlerde bazı ülkelerde olduğu gibi parlamentolarında bu yönde karar çıkartmışlardır ya da yeni kararların arifesindedirler. Tabii bu kararları alan ülkelerin parlamentolarının 100 yıl önceye uzanan iddialara ilişkin Türkiye'yi suçlama eğilimleri de manidardır. Oysa yakın tarihin en büyük katliamlarından biri dünyanın gözleri önünde 1992 yılında Hocalı'da yapılmıştır. O katliama bugün Ermenistan Devlet Başkanlığı görevini yürüten Sarkisyan da katılmıştır. Sarkisyan katliamı şu sözlerle itiraf etmiştir; 'Hocalı'dan önce Azerbaycanlılar bizim şaka yaptığımızı sanıyorlardı. Ermenilerin, sivil topluma karşı el kaldıramayacaklarını sanıyorlardı, biz bunu kırmayı başardık' Eğer geçmişin sorunları üzerine siyasetimize yön verecek olursak, öncelikle Ermenistan devletinin, bu sorunları ortaya kaldırmaya dönük adımlar atması gerekmektedir. İşgal altındaki Azerbaycan topraklarını boşaltmaları ve yerinden yurdundan ettikleri bu masum ve mazlum insanlardan özür dilemeleri gerekmektedir.''