Batman serisinin Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) ile finale yaklaştığı şu günlerde yönetmen Christopher Nolan da yeni projeleri için hazırlıklara başladı. Filmin tanıtım çalışmaları sırasında Empire dergisine konuşan ünlü yönetmen, gelecek projesi hakkında henüz ismi koyulacak kesin bir şeyin olmadığını söylerken, James Bond serisiyle de yakından ilgilendiğini belirtti.
Daha önce de James Bond serisine olan ilgisini her fırsatta açıklayan ve iki yıl önce Başlangıç (Inception)'ın vizyona girmesinin hemen ardından sınırsız olasılıklar üzerine kurulu Bond dünyası hakkında bir film yönetmen istediğini söyleyen Nolan, bu sefer doğru yer ve zamanda böyle bir şeyin gerçek olabileceğini müjdeledi. James Bond serisinin yapım şirketi Eon Productions ile henüz resmi bir görüşme olup olmadığı bilinmezken, kulislerde Nolan yönetmenliğinde çekilecek bir Bond filminin seriye yeni açılımlar getireceği konuşuluyor.
Kara Şövalye Yükseliyor filminde Bane'e hayat veren Tom Hardy de geçtiğimiz aylarda eğer Christopher Nolan yönetmen koltuğuna oturursa James Bond'u oynamaktan mutluluk duyacağını ifade etmişti. Daniel Craig'in başrolde olduğu yeni Bond filmi Skyfall 2 Kasım 2012'de vizyona girecek.
Nolan ayrıca, daha önce Martin Scorsese'nin Göklerin Hakimi (The Aviator) filmiyle hayatını anlattığı Howard Hughes projesinin ise iptal edildiği duyurdu.