Dün sabah saatlerinde gerçekleşen resmi törenin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği söyleşiler kutlamalara renk kattı.

Söyleşilere katılımın az olduğu dikkat çekerken söyleşi yapacak ADD ve CHP’nin saatlerinin çakışması sözlü tartışmaya neden oldu. Talipoğlu’nun ‘Bam Teli’ programında, 2002 yılında özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Sümerbank Basma Fabrikası’ adlı programının gösterimi yapıldı. Sunumdan önce yapılan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) ‘Atatürk’ün Nazilli Seyahatleri ve Nazilli Sümerbank Fabrikası’ adlı söyleşi yaklaşık 20 dakika uzadı. Bunun üzerine Tayfun Talipoğlu, ADD Başkanı Şafakta Nalan Ayas’a tepkisini dile getirdi. Taraflar arasında tam tartışma bitmişken izleyicilerden bir vatandaş Tayfun Talipoğlu’na yönelik “Burada Atatürk ve Sümerbank Basma Fabrikasını konuştuk. Ne oldu uzadıysa. Ayrıca İstanbul’dan gelip Aydın’da milletvekili olmaya çalışıyorsun” ifadelerini kullandı.

ÇİLEDEN ÇIKTI

Yaşanan olay üzerine Talipoğlu adeta çileden çıktı. Talipoğlu’da “Senin Atatürkçülük anlayışın bu ise yazıklar olsun. Böyle Atatürkçülük olmaz olsun. Bu sözlerim yanlış anlaşılmasın bunu o kişiye söylüyorum. Bu gösterim için hasta hasta, daha yeni anjiyodan çıktım geldim. Şerefsiz’ diye konuşurken, hakarette de bulundu. Ayrıca Talipoğlu kendisine sözle sataşan seçmene ağır hakaretlerde bulundu. Salonda gerginliğin arttığı dakikalarda ise ADD Başkanı Şafakta Nalan Ayas programın uzamasından dolayı Tayfun Talipoğlu’ndan özür diledi. CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, partililerin ve ADD’lilerin araya girmesiyle araya girmesiyle Talipoğlu sakinleştirildi. Ardından Tayfun Talipoğlu’nun gecikmeyle de olsa gösterimi başladı. Gösterimden önce konuşan Talipoğlu, yaşanılan olaydan ötürü sert açıklamalar yaptı. Talipoğlu, “Sümerbank’ı kapatanlarla bu tarz konuşmalar yapanlar aynı kafada olan insanlardır. Her sözde Atatürk’ü öne atmanın ne anlamı var. Biz Atatürkçüyüz programı geç bitiririz. Üslup bu olmamalı. Ben İstanbul’dan gelip Aydın’da da her yerde aday olurum. Bu kimseyi ilgilendirmez. Bu sözleri söyleyen kişi akıl tutulması yaşıyor” dedi.

chpli-talipoglu-secmenle-tartisti-1.jpg

chpli-talipoglu-secmenle-tartisti-3.jpg

chpli-talipoglu-secmenle-tartisti-2.jpg