Tezcan, MİT kayıtlarında AKP Genel Başkan Yardımcılarından birinin FETÖ’CÜ diye kaydı bulunduğunu açıkladı.

Anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü genel kurulda konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun, darbe girişiminin üzerini örtmek için, delileri yok etmek için elinden geleni yaptığını iddia etti. Tezcan, "MİT kayıtlarında Fetullah Gülen üyesi diye kayıtlı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı kimdir?" dedi. Tepki gösteren AK Parti milletvekilleri, Tezcan'dan söz konusu ismi açıklamasını istedi. Tezcan ise dileyenin dava açabileceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Tezcan'ın açıklamalarının doğru bir üslup, doğru bir siyasi tavır olmadığını söyledi. Kendisinin de çıkıp 50 CHP'li vekilin ByLock kullandığını söyleyebileceğini ifade eden Bostancı, "Bu laf mı şimdi. Böyle bir iddianız var ise o milletvekili gelir burada haklarını savunur.

Ortaya böyle belirsiz, şaibeli bir isim atıp buradan bir siyasi amaç devşirme kastına yönelik bir dille konuşamazsınız. Ahlaki olan; böyle bir şey söylüyorsanız o ismi de söylemektir. Lütfen gelin o ismi söyleyin." şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da bu tür iddia ve ithamlarda bulunulmaması gerektiğini, bulunulması durumunda ise açık açık isim verilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Hukukun evrensel kaidesinin herkesin iddiasını ispata mecbur olduğunu vurgulayan Aydın, "Lütfen ya iddiada bulunmayacaksınız ya da vereceğiniz bilgi ve belgelerle isim vererek ifade edeceksiniz" diye konuştu.

Öte yandan dün gece Genel Kurulda çıkan ve yumruklaşmaya varan kavgada burnundan darbe alan ve operasyon geçiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, oylama sırasında Genel Kurul salonuna geldi. Milletvekilleri Şahin'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA