Yaklaşık 5 aydır eğitilen sandık görevlileri, 12 Haziran’da, cep telefonu ya da bilgisayar aracılığıyla sonuçları anında CHP Genel Merkez’de oluşturulan İrtibat Bürosu’na aktaracak. Sandık görevlilerinden gelen sonuçlar YSK’daki oranlarla karşılaştırılacak.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, 2007 seçimlerin de çok ciddi sahtekarlıklarla karşılaşıldığını belirterek, tavuk kümeslerinde yazılı olan seçmenlerin ve sahte mahallelerin ortaya çıktığını söyledi.

Yaklaşık 5 aydır sandık görevlilerinin eğitildiğini, yeni uzmanların alındığını ifade eden İçli, “Genel Merkez’de bilgisayar oluşturuldu. O sandık görevlilerinin bilgileri anında CHP’de Genel Merkez’de oluşturulan bilgisayar ortamında kaydedilecek” dedi.

Bu yöntemle otokontrolün sağlanacağına dikkat çeken İçli, söz konusu sistemin işleyişini şu sözlerle anlattı:

“Sandık görevlisi A sandığında, hangi parti, ne oy aldı, cep telefonuyla ya da bilgisayar ortamında anında CHP’deki İrtibat Bürosu’na aktaracak. Orada bilgisayar ortamında hepsi yazılacak. Kaç kişi oy kullandı, oy sonuçları gözükecek. YSK’nın sonuçları ile karşılaştıracağız. Ancak YSK, kendine intikal eden her sandık sonucu mutlaka yayınlamalıdır. Bunu yayınladığı zaman biz bunu bilgisayar ortamında karşılaştıracağız. O zaman da hangi sandıkta sahtekarlık olduğunu saat saat tespit edeceğiz. O şekilde ilçe seçim kurullarına müracaatımız olacak.”