CHP'de ilk başörtülü aday adayı başvurusunu yaptı. İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, İstanbul 1. Bölge'den aday adayı oldu.
"KANUN NEYSE BOYNUMUZ KILDAN İNCEDİR" "Pakize Ana" olarak bilinen Akbaba, seçildiği takdirde yasalara uyup başını açacağını belirterek "Anıtkabir'de Şeref Defteri'ni imzalarken başımı açtım. Kanun neyse boynumuz kıldan incedir" dedi.

3 BİN 500'Ü AŞKIN BAŞVURU
CHP'den milletvekili aday adayı olmak isteyen yüzlerce aday dün de CHP Genel Merkezi'ne akın etti. Başvuru sayısı 3 bin 500'ü aşarken genel merkez giriş katında başvuranlar arasında Akbaba da vardı.
Meclis'te Kürt açılımını protesto etmek için Türk bayrağı açtığını anımsatan Akbaba, "Daha sonra Meclis'e gittiğimde beni bu nedenle içeri almadılar, işte o zaman canıma tak etti ve aktif siyaset yapmaya karar verdim" diye konuştu.

DİĞER ADAYLAR..
Eski HSYK Başkanvekili, emekli Yargıtay üyesi Kadir Özbek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Yılmaz Güney'in kardeşi Güzide Sayın'ın ardından Güney'in diğer kardeşi Yaşar Pütün, CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek aday adaylığı başvurusu yaptı. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Demir ile gazeteciler Hulki Cevizoğlu, Cem Seymen, Mesut Yılmaz'ın başdanışmanı Osman Yazıcı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, CHP PM üyeleri Mahmut Tanal ve Birgün Ayman Güler de adaylık başvurusu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir il belirtmeden başvuru yaptı.
Ergenekon davası sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın CHP'den milletvekili aday adayı olmadığı, "Cezaevinden suçsuzluğumu ispatlayarak çıkacağım" dediği iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.