TBMM gündemine taşeron personelin durumunu taşıyan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"e, "Bakanlığınıza bağlı birimlerde çalışan bu statüdeki personelin 4B vb. kapsamda bakanlığınız bünyesine alınması düşünülmekte midir" sordu.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı"na, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ertemür, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek"e, şu soruları sordu:

"2005?2010 yılları arasında yıllara göre bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda hizmet alımı yoluyla çalışan personel sayısı ve hizmet yerlerine göre dağılımı nedir?

Bu personelin ortalama maaş ve diğer gelirleri nedir? Kurumunuzda benzeri görevi yapan kadrolu personelin maaş ve diğer gelirlerin aylık ortalaması nedir?

Hizmet alımı yoluyla görev yapan personelin tazminat hakların kazanmaması için taşeron firmalar tarafından bir yıl dolmadan işten çıkartılması ve bir süre sonra yeniden işe başlatılması bilinen bir durumdur. Yapılan bu işlem hukuka karşı aldatma değil midir?"