Geçtiğimiz yıllarda milletvekillerinin partili, köylü ve üreticiler ile çok fazla kaynaşmamasından dolayı çok başarılı olamadıklarını dile getiren Başkan Yenipazarlı; “Yenilikçi Milletvekillerimiz ve örgütümüz ile yerel ve genel seçimlerde başarıya koşarak ulaşacağız” diyerek önümüzdeki açıklamasının sonunda önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adayı olduğunu söyledi.

CHP Aydın Milletvekillerinin sadece Nazilli ilçe merkez değil köylerinde de yaptığı ziyaretlerle partili-partisiz herkesin gönlünü fethettiğini söyleyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı; “Milletvekillerimizin yüksek performans göstermesinin birkaç nedeni var. 2002 yılındaki vekillerimiz atama şeklinde gelen vekillerdi. Parti içerisinde emek sarf eden seçilen arkadaşlarımız değildi. O nedenle partimizin bu sürecine pek fazla yardımcı olamadılar diye düşünüyorum. Art niyetle ön yargıyla değil ama yapı itibarıyla. Ama şimdi ise 1. sıradan seçilen milletvekilimiz örgütün talebiyle ön seçimden 1. sıra çıkarak geldi. Örgütten çıkmanın karşılığı da örgütle birlikte çalışmaktır. Ama farklı bir şey yaşandı bu dönemde, Metin hocam kontenjan aday olarak gelmesine rağmen ne parti ona karşı ön yargıyla yaklaştı. Ne de Metin hocam yabancılık çekti. Kendisi başarılı bir kişi, hayatını doktorluk yaparak geçirmiş. Parti olarak ilçe örgütü olarak biz Metin hocamdan çok memnunuz. Büyük performans gösteriyor. Sanıyorum o da bizlerden memnun ki üst üste Nazilli ve çevresine ziyaretler düzenledi. Milletvekillerimizle gittiğimiz yerlerde davranışlardan ilk defa sözlü iltifatlardan bunu alıyoruz. Sanayicisine, esnafına, şehir içi minibüsçülerine, çiftçisine ve seçmenimiz olmayan kesimlere gittik. Oradaki insanların sözlü tepkilerinden bu işten ve CHP’nin gelişinden memnuniyetini anlıyoruz. Vekillerimizin halkı ve halkımızın da vekillerimizi anlaması çok önemli. Örgüt olarak bizlerde bütünleşmiş vekillerimizle çalışmaktan çok mutluyuz.” dedi.

50 YILLIK GELECEĞİ PROJELENDİRECEĞİZ

2009 seçimlerine mevcut Başkan Haluk Alıcık’ın çok erken hazırlıklara başlamasıyla başarıya ulaştığını hatırlatan Yenipazarlı; “Haluk başkanın erken yola çıkması bir avantajdı. CHP’de ise parti içerisinde adayın değişmesi yılgınlık yarattı. Partililerimizin çalışma performansı düştü. Alabileceğimiz seçimi kaybettik. Eğer kaybetmeseydik CHP’liler olarak biz Nazilli’nin 50 yıllık geleceğini planlamıştık. Son 18 yılda bırakın Nazilli’nin geleceğini planlamayı bırakın üç aylık altı aylık projelerin üretilmesinde büyük sıkıntılar yaşandı. Parke taşı döşenmesi ve yeşil alan yapılması bir belediye başkanının normalde yapması gereken görevler. Buraya seçimle gelmiş bir belediye başkanı değil de bir memur atasanız tabi ki parke taşı yapacak. Vatandaşın çöpünü toplayacak. Ama biz bir kentin 50 yıllık geleceğini projelendirmeyi planlıyoruz. Nazilli’de otopark sorunu var. 1994 yılında dönemin belediye başkanı Esat Ergüler seçildiğinde Nazilli’nin nüfusu 104 bin idi. 18 yılda nüfusunuz artmamışsa bu kentte artı değer yaratılmıyor demektir. Sizin bu kent için bir şey yapmamış olmanız anlamına geliyor. 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde belediye başkanı olmak için yola çıktım. CHP bayrağını belediye binasına dikmek istiyorum. Seçilirsem şunları şunları yapacağım diye geliyorum” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png